Cunoașterea de bază a sticlei acrilice

- Oct 30, 2019-

În primul rând, înțelegeți materialul acrilic

Acrilicul, cunoscut și sub numele de PMMA sau Acrilic, este derivat din acrilicul englez (plastic acrilic). Denumirea chimică este polimetil metacrilat, care este un important material polimeric din plastic dezvoltat anterior. Are o bună transparență, stabilitate chimică și rezistență la intemperii, vopsire ușoară, prelucrare ușoară și aspect frumos. Are o gamă largă de aplicații. Produsele din plexiglas sunt, în general, clasificate în foi de turnare, foi extrudate și compuși de turnare.

În al doilea rând, aplicarea sticlelor acrilice în industria cosmetică

În domeniul ambalajelor cu sticle cosmetice, sticlele acrilice sunt utilizate pe scară largă în creme, loțiuni și alte ambalaje cosmetice și sunt bine primite de către piață. Sticlele din acril au caracteristicile plasticului: rezistente la cădere, ușoare, ușor de colorat, ușor de prelucrat, costuri reduse etc., și au caracteristicile sticlelor de sticlă cu aspect frumos și de înaltă calitate. Permite producătorilor de produse cosmetice să obțină aspectul sticlelor cu costul sticlelor de plastic și are, de asemenea, avantajele rezistenței la cădere și transport. Sticlele acrilice sunt disponibile într-o mare varietate de culori, cu performanțe generale excelente, oferind designerilor o gamă largă de opțiuni pentru vopsirea și vopsirea suprafeței, ecranul de mătase sau acoperirea cu vid. În prezent, producătorii autohtoni de sticlă concentrată sunt concentrați în Zhejiang Shangyu, unde producătorii sunt, de asemenea, primul lot de producție de ambalaje acrilice din China, iar produsele sunt exportate pe piața europeană și americană a ambalajelor cu sticle cosmetice.

Sticlele acrilice au o transparență excelentă, o transmitere a luminii de peste 92%, proprietăți bune anti-îmbătrânire și pot fi utilizate în siguranță în aer liber. Deși sticlele acrilice au obținut un mare succes pe piața produselor cosmetice, acestea nu au fost utilizate pe scară largă în alte domenii de ambalare, cum ar fi produsele alimentare și medicamente, care este demnă și de explorare și explorare de către producătorii de sticle de acrilic.

În al treilea rând, tehnologia de prelucrare acrilică

1. Turnare turnată

Turnarea prin turnare este utilizată pentru a forma profile din foi de plexiglas, tije etc., adică formarea profilelor prin polimerizare în vrac. Produsul turnat trebuie post-tratat, iar condițiile de post-tratament sunt de 2 ore la 60 ° C și 2 h la 120 ° C.

2, turnare prin injecție

Turnarea prin injecție folosește peleți obținuți prin polimerizarea în suspensie și este formată pe o mașină de turnare cu injecție convențională cu piston sau cu șurub. Produsele de turnare prin injecție au, de asemenea, nevoie de post-tratament pentru a elimina stresul intern. Tratamentul se realizează într-un cuptor de uscare cu circulație de 70-80 ° C. Timpul de tratament depinde de grosimea produsului și, în general, durează aproximativ 4 ore.3, modelare prin extrudare

Metacrilatul de polimetil poate fi format și prin turnare prin extrudare, folosind granule produse prin polimerizare în suspensie pentru a pregăti foi de plexiglas, tije, tuburi, foi etc., dar profilele astfel preparate, în special foile, datorită greutății moleculare mici a polimerului, Proprietățile mecanice, rezistența la căldură și rezistența la solvenți nu sunt la fel de bune ca profilele de turnare turnate, iar avantajele sunt eficiența ridicată a producției, în special pentru țevi și alte forme de turnare. Profiluri dificil de fabricat. Extrudarea poate fi realizată cu un extruder cu o singură etapă sau cu două etape, cu un raport între lungimea șurubului și diametrul de 20-25. Tabelul 2 este o condiție tipică de proces pentru turnarea prin extrudare.

4, termoformare

Termoformarea este un proces de formare a unei foi sau folii din plexiglas în articole de diferite dimensiuni și forme. Tăierea goală la dimensiunea dorită este fixată pe rama matriței, încălzită pentru a o înmuia, apoi este presată pentru a o apropia de suprafața matriței. Forma este aceeași cu cea a profilului, iar produsul este terminat prin tunderea marginii după răcire și reglare. Presurizarea poate fi prin tragere în vid sau prin presare directă a unui pumn cu profil. Temperatura termoformării se poate face referire la intervalul de temperatură recomandat în tabelul 3. Atunci când se adoptă un produs rapid de formare cu jet scăzut la vid, este de preferat să se adopte o temperatură limită aproape inferioară și un produs de tragere profundă, având o formă complicată de formare și este este de preferat să adopți o temperatură aproape superioară, iar în general este utilizată o temperatură normală.

5, gravare și tăiere

În principal pentru golirea și gravarea materialelor acrilice deja formate sau acrilice colorate. Mașinile obișnuite de gravare și tăiere cu laser pot îndeplini cerințele de gravare și scăpare a majorității produselor acrilice.În al patrulea rând, caracteristicile procesului

1. Metacrilatul de polimetil conține o grupare metil lateral, care are o higroscopicitate evidentă, iar rata de absorbție a apei este în general de 0,3% -0,4%. Trebuie uscat înainte de modelare, iar starea de uscare se usucă la 80 ° C-85 ° C timp de 4-5 ore. .

2. Metacrilatul de polimetil are proprietăți evidente de fluide non-newtoniene în intervalul de temperatură al prelucrării matriței. Vâscozitatea topită scade odată cu creșterea vitezei de forfecare, iar vâscozitatea topită este, de asemenea, sensibilă la schimbările de temperatură. Prin urmare, pentru procesul de turnare a polimetil metacrilatului, creșterea presiunii și temperaturii de turnare poate reduce semnificativ vâscozitatea topiturii și obține o fluiditate mai bună.

3. Temperatura la care începe să curgă polimetil metacrilatul este de aproximativ 160 ° C, iar temperatura la care începe descompunerea este mai mare de 270 ° C și are un interval de temperatură larg de procesare.

4. Metacrilatul de polimetil are o vâscozitate mare de topire și o rată de răcire rapidă, iar produsul este predispus la stres intern. Prin urmare, controlul condițiilor de proces este strict în timpul turnării, iar post-tratamentul este necesar și după formarea produsului.

5, polimetil metacrilatul este un polimer amorf, rata de contracție și gama sa de variație sunt mici, în general de aproximativ 0,5% -0,8%, ceea ce conduce la formarea de piese din plastic cu o precizie dimensională mai mare.

6. Metacrilatul de polimetil are performanțe excelente de tăiere, iar profilele sale pot fi ușor prelucrate la diferite dimensiuni necesare.