Cunoștințe de bază despre plexiglas (acrilic)

- Mar 12, 2020-

Când vine vorba de plexiglas sau acril, cred că mulți oameni sunt noi în aceste două cuvinte și au multe întrebări. Ce este plexiglasul? Cum este diferit de sticla obișnuită? Pentru ce se folosește plexiglasul? Având în vedere aceste întrebări, să ne uităm la ce este plexiglasul:

Plexiglas (cunoscut sub numele de acrilic):

Denumirea chimică Poly (metacrilimidă) polimetil metacrilat este polimerizată din monomerul de metil metacrilat MMA. Este un termoplastic, cu o densitate de 1,19 ~ 1,20, are o transparență foarte ridicată, o rată de transmisie de 92 ~ 93%, poate transmite lumină vizibilă 99%, lumină ultravioletă 72%, cântărește doar 1/2 din sticlă obișnuită și rezistă la ciobire Performanța este de 12-18 ori mai mare decât cea a sticlei de silice obișnuită, rezistența mecanică și duritatea sunt de peste 10 ori mai mari decât cele ale sticlei obișnuite, duritatea este echivalentă cu aluminiul metalic și are o rezistență deosebită la intemperii și îmbătrânire. Rezistența la impact nu se schimbă la temperatură (sub 100 ° C), are proprietăți bune de izolare electrică, poate rezista la arc, are proprietăți bune de prelucrare termoplastică, este ușor de format și are proprietăți mecanice bune. Planificare pentru prelucrare, proprietăți chimice stabile, rezistență la coroziunea chimică generală, insolubilă în apă.

Plexiglasul are un aspect foarte frumos. După lustruire, are un luciu asemănător cristalului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de GG; Plastic Crystal Queen" ;. Dezavantaje: duritatea nu este la fel de bună ca cea a produselor anorganice precum oțelul, ceramica și sticla de silice. Coeficienții de absorbție a apei și expansiune termică sunt mari.

Utilizarea plexiglasului: Datorită proprietăților sale speciale, plexiglasul este utilizat pe scară largă în hoteluri, hoteluri, săli de gimnastică, terminale aeroport, adăposturi, școli, cutii luminoase de publicitate în aer liber etc.