Cunoștințe de bază despre plexiglas - tehnologia instrumentelor

- Sep 23, 2019-

Ce este plexiglasul?

Metacrilatul de polimetil, denumit în mod obișnuit plexiglas, este prescurtat ca PMM A. Are avantajele transparenței ridicate, prețului scăzut și prelucrării ușoare. Este un material de înlocuire a sticlei care este adesea folosit frecvent.

La ce folosește plexiglasul?

Plexiglasul este potrivit pentru piese din industria aerospațială, echipamente pentru protecția mediului, piese pentru echipamente optoelectronice, facilități de comunicare, instalații de transport, piese mecanice, modele de construcții, facilități medicale, instalații didactice, facilități de cercetare, facilități experimentale, decorațiuni decorative, meșteșuguri și multe alte domenii.

Performanță în plexiglas

Transparență excelentă și rezistență excepțională la îmbătrânire; gravitatea sa specifică este mai mică de jumătate din cea a sticlei obișnuite, rezistența sa la ciobire este de câteva ori mai mare; are o izolație bună și rezistență mecanică; are rezistență puternică la acid, alcaline și sare. Rezistență la coroziune; și ușor de procesat; poate fi lipit, fierăstrău, planificat, găurit, gravat, măcinat, serigrafie, sablare și alte prelucrări manuale și mecanice, pot fi îndoite și presate diverse produse după încălzire.


Proprietățile fizice ale plexiglasului:

Densitate: 1,19 kg / cm 3 Transmitență: 99% Rezistență la impact ≥16kg / cm 3 Rezistență la tracțiune ≥61Kg / m 3 Temperatură la deformare termică≥78 ° C Temperatură la înmuiere termică ≥105 ° C

Ce adeziv se folosește pentru lipirea plexiglassului?

Metoda de lipire a plexiglassului trebuie adaptată la diferite nevoi. 502 poate fi mai puțin solicitant, dar cerința ridicată de cloroform nu este neapărat cea mai bună. Acetonă este, de asemenea, nevoie, dar cel mai bine este să amestecați mai multe formulări!