Procesul de formare la încovoiere la cald a tehnologiei de prelucrare acrilică

- Oct 14, 2019-

Datorită performanțelor bune și prelucrării ușoare a acrilicului, există multe produse acrilice și multe forme de prelucrare. Încovoierea la cald este una dintre ele. Produsele acrilice sunt mai moi după încovoierea la cald, iar forma prelucrării este mai variată. Produsele prelucrate sunt foarte populare în rândul oamenilor, astfel încât multe produse acrilice trebuie să fie încovoiate la cald în producție.

În procesul de îndoire la cald, în funcție de diferitele nevoi ale formei, există două tipuri de îndoire la cald local și încovoiere la cald în general:

Procesul general de îndoire la cald - toate foile acrilice sunt topite la cald, acest pas este necesar pentru a intra în cuptor. În acest proces, produsul acrilic trebuie să fie stivuit cu matrița pentru a fi format și apoi introdus în cuptor. Când temperatura din cuptor va crește până la punctul de topire al acrilicului, foaia acrilică se va înmuia lent și, în final, se va conforma complet formei. Trebuie menționat la acea dată că temperatura cuptorului este de asemenea controlată și nu poate fi ridicată prea mare la un moment dat. După ce acrilul și instrumentul abraziv sunt atașate, acestea pot fi scoase din cuptor pentru turnarea la răcire. După topirea fierbinte, acrilul se întărește treptat când întâlnește aerul rece și începe să se formeze.

Procesul local de îndoire la cald - unul dintre cele mai frecvent utilizate în procesul de îndoire la cald a produselor acrilice. Cel mai frecvent este să îndoiți acrilicul unei plăci drepte dintr-o curbă, precum un cerc, o curbă și așa mai departe. Există, de asemenea, unele încovoieri locale fierbinți, cum ar fi îndoirea unui proces acrilic într-un unghi drept, dar îndoirea la cald este un arc neted. Acest proces de prelucrare acrilică este de a îndepărta autocolantul atașat pe placa acrilică în această îndoire fierbinte. Tija de turnare la temperatură înaltă este utilizată pentru a topi marginea acrilicului care trebuie îndoită, apoi îndoită într-un unghi drept prin forță externă. Marginea produsului acrilic astfel produs este un unghi drept curbat neted.