Cum se procesa produsele din plexiglas

- Sep 21, 2019-

În primul rând, tipul materialului din plexiglas

Plexiglasul este împărțit în trei tipuri: tabla, țeavă și bare. În ceea ce privește culoarea, în plus față de incolor și transparent, există multe culori precum roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, violet, negru și gri.

1. Placă: este un material plat cu grosimea de la 2 mm la 10 mm. Specificația întregii plăci este, în general, 1200 × 1800 mm, care poate fi selectată în funcție de necesități.

2. Țeavă: în funcție de forma secțiunii transversale a conductei, acesta este împărțit într-o țeavă rotundă, o țeavă pătrată și o țeavă cu prune. Diametrul interior al tubului este de la 5 mm la 100 mm, iar grosimea peretelui este de la 1 mm la 4 mm. Tuburile pătrate și tuburile de prune au, de asemenea, o varietate de dimensiuni diferite. Lungimea lor este de obicei de aproximativ un metru.

3. Bare: diametrul barei rotunde este de la 10 mm la 50 mm, iar lungimea este, de asemenea, de aproximativ un metru.

În al doilea rând, caracteristicile plexiglassului

Plexiglasul este un polimer molecular înalt, care este format din polimetil metacrilat. Numele britanic este „acrilic”. Numele codului este PMA. Densitatea este de 1,19-1,20 g / cm3, duritatea este echivalentă cu aluminiu, nu există un punct de topire fix, înmuierea începe la 90 de grade Celsius și este topită la 104 grade Celsius. Transparența este la 92%, iar lumina ultravioletă transmisă este de până la 73%. În comparație cu sticla obișnuită, rezistența mecanică și duritatea sunt de peste 10 ori mai mari decât cele ale sticlei obișnuite, greutatea este de numai 1/2, iar rezistența la ciobit este de 12-18 ori. Rezistența la vreme rezistentă, rezistența la îmbătrânire, solubilă în cloroform (cloroform), cu markeri uleioși pe linia trasată pe ea nu este ușor să cadă.

În al treilea rând, tehnologia de procesare a plexiglassului

Tehnologia de prelucrare a plexiglassului

1. Pliere: Aceasta este o metodă de tăiere în linie dreaptă pentru plexiglas. Metoda este de a plasa rigla pe placa de tăiat, marginea riglei coincide cu linia de tăiere, iar rigla este fixată. Utilizați un cuțit de cârlig (un instrument special conceput pentru scriburi, disponibil la atelierul de unelte) pentru a trage de-a lungul marginii riglei și va fi trasată o canelură subțire la locul unde trebuie tăiată placa. Când adâncimea canelurii este de aproximativ jumătate din grosime, poate fi pliată. . La pliere, placa trebuie deplasată astfel încât canelura îngustă trasă de cârlig să coincidă cu marginea mesei. O mână apasă farfuria pe masă, cealaltă mână ține placa în afara mesei, iar palma este apăsată rapid în jos. Plexiglasul va fi rupt bine din poziția cârligului.

2. Fierăstrăul: tăierea materialului sau formarea cu un ferăstrău, calea de tăiere poate fi dreaptă și flexibilă. Există ferăstrău vibrator special, ferăstraie micro (care au câștigat' nu vă rănesc mâinile) și ferăstraie și ferăstrău. La prelucrarea plexiglassului cu un ferăstrău, rumegușul ar trebui să fie aruncat, deoarece rumegușul se va topi pe lama de ferăstrău de frecare și se va lipi de serăre, astfel încât rumegușul să nu funcționeze. Trageți-l mai lent, evitați supraîncălzirea lamei de ferăstrău și lipiți-o de rumeguș sau folosiți o perie. Măturați rumegușul. Deoarece marginea materialului tăiat cu ferăstrău este aspră, trebuie netezită cu email și șmirghel. Tăiați datele comune ale conductelor și barelor.

3, 锉: 锉 folosește o secera. Există trei situații care necesită 锉: (1) marginea materialului tăiat cu ferăstrău și (2) embrionul grosier este puțin mai mare, dar nu este ușor de văzut, iar mistria este folosită pentru a se potrivi cu dimensiunea dorită. (3) Îndepărtați marginile și colțurile ascuțite pentru a o face mai lină și a se simți bine.

4, tăiere la cald: Dacă traseul de tăiere este complicat să se îndoaie, nu există un ferăstrău special pentru vibrații, puteți folosi ferăstrăul de tăiere la cald (descris pe acest site) pentru a tăia, dar acordați atenție muchiei tăiate din plexiglas cu tăiere la cald ferăstrăul îngroșat și neuniform, astfel încât tăierea la cald nu poate fi decât un embrion dur, care ar trebui să fie tăiat la cald în afara liniei standard terminate, lăsând loc pentru prelucrarea fină, altfel va fi mai mic decât dimensiunea necesară după prelucrarea fină.

5. Hot Bend: Dacă doriți să îndoiți foaia într-un unghi. De exemplu, pentru a se îndoi într-un unghi drept. Benderul fierbinte (descris pe acest site web) trebuie utilizat pentru a plasa materialul care va fi pliat pe benderul fierbinte și apoi îndoit pe marginea mesei. Unghiul este fixat după răcire.

6. Tăiere: Plexiglasul poate fi, de asemenea, tăiat cu un strung ca metalul, cum ar fi cupru sau aluminiu. De exemplu, este necesar să tăiați cu exactitate o secțiune de plexiglas sau tub de plexiglas, iar rotirea strungului poate asigura că secțiunea transversală este perpendiculară pe axă și dimensiunea exactă. De exemplu, un strung este prelucrat într-un scripetă mică, o formă conică, o formă conică trunchiată și altele asemenea, și un strung este utilizat. Trebuie menționat că resturile tăiate trebuie să fie periate în orice moment al procesului, astfel încât acestea să nu se frece împotriva sculei dintre instrument și material, afectând viteza și calitatea prelucrării.

7. Foraj: Găurile de foraj din plexiglas sunt mai dificile decât găurile din materialele metalice și din lemn. În principal în următoarele două aspecte: (1) Căldura generată de frecarea dintre burghiu și plexiglas determină butașii de foraj să se topească și să se lipească de burghiu, înfășurând burghiul și nu găurind o gaură bună. (2) Când gaura trebuie să fie găurită, burghiul va roti materialul împreună, în special atunci când găuriți o gaură pe o placă cu un burghiu de diametru de 4 mm sau mai mult. Dacă nu ești atent, îți vei răni mâna. Pentru a face acest lucru, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte: 1 Este mai bine să purtați mănuși pe mâna stângă pentru a preveni întoarcerea materialului și rănirea mâinii. 2 Mai întâi găuriți o gaură mică cu un burghiu mic, cum ar fi un burghiu cu diametrul de 2-3 mm, pentru a asigura poziția găurii exacte. 3 Utilizați forajul intermitent pentru a acționa conducta de foraj pentru a găuri burghiu și a ridica imediat burla pentru a se răci. Acest lucru va preveni supraîncălzirea și topirea burghiului. 4 Scoateți butașii cu o perie. Când cele 5 găuri trebuie să fie găurite, adâncimea fiecărei găuri este mică pentru a împiedica răsturnarea materialului. 6 Alegeți un burghiu de dimensiunea potrivită. Uneori, tija metalică este introdusă în orificiul plexiglassului și trebuie să fie stabilă. Diametrul găurii trebuie să fie cu 0,1-0,2 mm mai mic decât diametrul tijei metalice. Dacă tija metalică trebuie să fie rotită flexibil în gaură, diametrul găurii trebuie să fie cu 0,1-0,2 mm mai mare decât diametrul tijei metalice.

8, atingere: atingerea înseamnă a deschide firul pe material. Uneori, atunci când dorim să înșurubăm un șurub într-un plexiglas, trebuie mai întâi să găurim o gaură pe plexiglas care este puțin mai mică decât șurubul (mic 1/10 până la 2/10, cu cât este mai mare catargul, cu atât mai puțin gaura). Robinetul (instrumentul pentru deschiderea colțurilor, depozitul de unelte este disponibil) este înșurubat în gaură, iar gaura este filetată. De exemplu, pentru a realiza o gaură care este înșurubată într-o tijă cu diametrul de 5 cm, mai întâi găuriți o gaură cu un diametru de 4 cm, fixați robinetul M5 pe suportul robinetului, înșurubați robinetul în gaură și atingeți firul . Este.

9. Lipirea: Deoarece plexiglasul este solubil în cloroform, legătura reciprocă între plexiglas nu necesită un alt liant. Utilizați doar o seringă mică (de obicei 5 ml) pentru a absorbi o cantitate mică de lichid cloroform și distribuiți-l uniform. Cloroformul este extrudat pe suprafața plexiglassului pentru a fi legat, iar legătura este presată imediat. După ce lichidul este volatilizat, plexiglasul este aderat. Aici, ar trebui să fim atenți la cantitatea corespunzătoare de cloroform. Dacă este prea mică, zona de lipire este prea mică și nu este puternică. Dacă este prea mult, acesta va curge spre alte suprafețe, lăsând urme, afectând aspectul și deformând bulele de material. Calitate, iar dacă doriți să măriți suprafața articulației, puteți presara niște pulbere de plexiglas (pulberea colectată în sticla emailată) și apoi adăugați cloroform. În plus, cloroformul este un produs chimic toxic care nu poate fi manipulat pe mâini pentru a evita imersiunea din rană în corp.