Principii și avantaje ale tăierii cu laser acrilic (plexiglas)

- Dec 23, 2019-

Tăierea cu laser acrilic folosește o lentilă de focalizare pentru a focaliza fasciculul laser pe suprafața acrilică pentru a topi acrilicul. În același timp, acrilul topit este suflat de un gaz comprimat coaxial cu fasciculul laser, iar fasciculul laser și acrilul sunt deplasate unul față de celălalt de-a lungul unei anumite traiectorii, formând astfel o tăietură cu o anumită formă.

Avantaje semnificative ale tăierii cu laser acrilic

1. Viteza rapidă: viteza de tăiere poate atinge 10m / min, viteza maximă de poziționare poate atinge 70m / min, ceea ce este mult mai rapid decât viteza de tăiere a firului.

2. Fanta este îngustă: fasciculul laser este focalizat într-un punct mic de lumină, astfel încât punctul focal să atingă o densitate mare de putere, materialul este încălzit rapid până la gradul de vaporizare, iar gaura este formată prin evaporare. Deoarece fasciculul de lumină și materialul se mișcă relativ liniar, gaura formează continuu o fanta îngustă. Lățimea tăieturii este în general de 0,10 până la 0,20 mm.

3, precizie ridicată: precizia de poziționare de 0.05mm, precizia de poziționare repetată de 0.02mm.

4. O calitate bună a tăierii: tăierea fără contact, muchia de tăiere este afectată de căldură puțin, nu există aproape nici o deformare termică a piesei și se evită complet năvodul format în timpul perforației și forfecării materialului și cusătura de tăiere în general nu necesită prelucrare secundară.

5. Suprafața de tăiere este netedă: pe suprafața de tăiere nu există o bară și rugozitatea suprafeței tăiate este controlată în general în Ra12.5.

6, nu deteriorează piesa de prelucrat: capul de tăiere cu laser nu va contacta suprafața materialului pentru a vă asigura că piesa de prelucrat nu este zgâriată.

7, nu este afectat de duritatea materialului tăiat: laserul poate prelucra plăci de oțel, oțel inoxidabil, plăci din aliaj de aluminiu, aliaje dure etc., indiferent de duritate, puteți tăia fără deformare.

8, neafectată de forma piesei: prelucrarea cu laser are o flexibilitate bună, poate prelucra grafică arbitrară, poate tăia conducte și alte materiale în formă.

9. Tăiere nemetalică: plastic, lemn, PVC, piele, textile, acril etc.

10. Economisirea materialelor: programarea computerului poate fi folosită pentru a tăia întregul material de bord cu diferite forme pentru a maximiza utilizarea materialului.

11. Economisirea investițiilor în mucegai: prelucrarea cu laser nu necesită mucegai, nici consum de mucegai, nu este nevoie să reparați mucegaiul, economisind timpul de înlocuire a matriței, economisind astfel costurile de procesare, reducând costurile de producție și este potrivit în special pentru prelucrarea produselor mari.