Procedeu pentru spumare prin injecție de foi acrilice

- Dec 05, 2019-

presiune
Scăderea bruscă a presiunii de topire a polimerului la poarta cavității este benefică pentru formarea și creșterea bulelor de aer, dar acest lucru, la rândul său, reduce posibilitatea formării de bule de aer în topitura din alergător. Cu o presiune mai mare de injecție, bulele nu sunt mari, dar sunt uniforme.

temperatura
La umplerea matriței, temperatura topirii joacă un rol important în dinamica balonului. Temperatura topiturii este un factor important de proces care controlează creșterea bulelor. Cu cât temperatura de topire este mai scăzută, cu atât formarea de bule este mai mică și creșterea mai lentă a bulelor. Pe măsură ce temperatura scade, vâscozitatea topită va crește.

Ținând presiune
Presiunea este deosebit de importantă pentru structura de control. Scăderea presiunii cavității va favoriza creșterea bulelor, dar dacă presiunea de menținere este prea mare și timpul de reținere este lung, cavitatea va furniza mai multă topire și va provoca mai multe bubite.

Viteza de injecție
Pentru a obține un produs structural turnat prin injecție cu spumă, cu dimensiunea uniformă a celulelor și distribuția celulelor, viteza de injecție trebuie să fie rapidă. Acest lucru se asigură că toată spuma se află în interiorul cavității mucegaiului și nu în afara cavității mucegaiului. Dacă viteza de injecție este lentă, timpul necesar pentru ca bulele de aer să curgă prin duză și poarta va fi mai lung, iar celulele de dimensiuni inegale vor fi generate. Topirea la marginea de vârf va pierde efectul de spumare, deoarece gazul a scăpat, ceea ce va afecta utilajul fizic al produsului. performanţă. Viteza lentă de injecție va solidifica, de asemenea, topirea care curge pe suprafața cavității matriței, va crește rezistența la curgere a topiturii ulterioare și va crește densitatea produsului. Cu toate acestea, o injecție necorespunzătoare de mare viteză va provoca un efect puternic de forfecare între topitura și peretele cavității, determinând alunecarea cu bule să alunece pe suprafața matriței, rezultând o suprafață aspră.

Timp de răcire

Produsele structurale turnate cu spumă trebuie să aibă un timp de răcire îndelungat, deoarece atunci când stratul exterior care intră în contact cu matrița este răcit rapid și solidificat, adică matrița este eliberată, interiorul produsului nu a fost încă răcit și solidificat, iar presiunea de spumare funcționează în continuare, astfel încât produsul să se extindă în continuare. Cu cât este mai gros peretele, cu atât este mai grav acest fenomen, chiar și suprafața produsului este crăpată.