Soluție pentru bulele de suprafață de cerneală de mătase acrilică

- Oct 21, 2019-

Produsele acrilice apar uneori bule pe cerneală după serigrafie. Principalele motive pentru generarea de bule sunt următoarele: 1 Suprafața produsului acrilic este atașată cu praf și petele de ulei. 2 Cerneala în sine are bule sau vâscozitate inegală în timpul serigrafiei. 3 Viteza de imprimare pe ecran este prea rapidă sau viteza de imprimare nu este uniformă.

Factorul intrinsec al generarii de bule este acela că, datorită vâscozității ridicate a cernelei, tensiunea de suprafață a cernelei este mare, iar uleiul de gaz din cerneală este dificil să scape din filmul de cerneală și să rămână în stratul de cerneală. Dacă vâscozitatea cernelii este scăzută și tensiunea de suprafață a cernelei este mică, bulele vor dispărea de la sine și astfel nu va exista niciun fenomen care să nu buleze cerneala tipărită.

În general, pot fi luate următoarele măsuri pentru a împiedica stratul de cerneală să genereze bule: 1 Utilizați cât mai mult un solvent hidrofob. 2 Atunci când cerneala în sine generează bule, se poate adăuga la cerneală o cantitate adecvată de agent anti-spumant. Dacă cerneala are o fluiditate slabă, atunci când placa de imprimare pe ecran este ridicată, debitul de cerneală este relativ mic, iar marcajele ecranului nu pot fi umplute, astfel încât stratul de cerneală cu o suprafață netedă nu este obținut.

Pentru a preveni apariția marcajelor de ecran după imprimare, se pot utiliza următoarele metode: 1 Tipărirea cu o cerneală mai fluidă. 2 Este posibil să se utilizeze imprimarea cu cerneală cu o viteză lentă de uscare pentru a crește timpul de curgere a cernelei, astfel încât cernărea să fie întărită progresiv. 3 Utilizați un fir cu un singur diametru cu un diametru de sârmă subțire când faceți plăci.