Diferența dintre sticla borosilicată și plexiglas

- Jul 25, 2020-

Sticla cu borosilicat ridicat este un tip special de viteză de expansiune scăzută, rezistență la temperatură ridicată, rezistență ridicată, duritate ridicată, transmitență ridicată la lumină și stabilitate chimică ridicată formată prin adăugarea de aditivi, cum ar fi apă sodă și var, în silica materială în procesul de producție convențională a sticlei. Material din sticlă. Este adesea folosit ca lentilă pentru pahar, eprubetă, lanternă, brichetă și țeavă profesională, reflector pentru telescop, lentilă optică de înaltă precizie etc.Plexiglasul se mai numește plastic PMMA (polimetil metacrilat) Denumire engleză: Polymeth Methacrylate.

PMMA este un plastic necristalin, cu o transparență excelentă, rezistență ridicată, o anumită rezistență la căldură și frig, rezistență la coroziune, izolare bună și fragilitate. Grosimea în timpul procesării este în general de aproximativ 0,5 cm. Se folosește frecvent în: sticlă auto, lentilă, cupă de apă, cadă etc.

Diferențele lor sunt:

1. Sticla borosilicată este un amestec anorganic compus din molecule de dioxid de siliciu, iar sticla organică este o substanță organică polimerică.

2. Sticla cu borosilicat ridicat are rezistență la temperatură ridicată, rezistență ridicată, duritate ridicată și stabilitate chimică ridicată. Temperatura de topire a plexiglassului este în general mai mică de 100 de grade.

3. Prețul este, de asemenea, diferit, plexiglassul este în general de 2w / tonă, iar prețul sticlei borosilicate este mult mai mare. În prezent, nu există niciun producător profesionist în China.