Utilizarea acrilice pentru a construi acvariile și rezervoarele de pește

- Jan 14, 2019-

Materialul ideal pentru acvariile și rezervoarele de pește, acrilicul este robust, durabil, rezistent la apă și are aceeași transparență clară ca și sticla, astfel încât să puteți privi peștele în timp ce se întâmplă cu ziua. Chiar mai important, plăcile de acrilic pot fi lipite împreună prin diferite metode și, odată ce au fost, zona în care cele două foi se alătură vor fi practic fără sudură, ceea ce înseamnă că nu există pierderi potențiale.

Utilizarea acrilice pentru a construi acvariile și rezervoarele de pește este ușor odată ce aveți instrumentele potrivite și know-how-ul. Aveți posibilitatea să tăiați foi de acrilic pentru a vă măriți sau, dacă preferați, puteți comanda tăieturi de dimensiune acrilică direct din foi de plastic tăiate; tot ce trebuie să faceți este să ne trimiteți dimensiunile dorite.

Acvariile acrilice și rezervoarele de pește din plastic

În funcție de nivelul dvs. de capacitate, de instrumentele pe care le aveți și de cât de îndrăzneți doriți să vă puteți face rezervorul de pește ca o cutie simplă, complet cu unghiuri drepte, sau puteți rotunji marginile pentru ao face mai decorativ. Vom aborda doar cum să facem primul, deoarece instrumentele și expertiza necesară pentru a realiza acest lucru sunt destul de avansate.

Pasul unu - Dimensiuni

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decideți cât de mare doriți să fie acvariul dvs. Ar trebui să luați în considerare mărimea peștelui pe care intenționați să îl umpleți, numărul lor și cât de mare este camera în care este instalat rezervorul. De asemenea, vă recomandăm să consultați costul unui sistem de filtrare pentru tancurile mai mari, dacă vă gândiți să mergeți la mare.

Pasul al doilea - tăierea acrilică

Presupunând că ați decis să vă tăiați foile acrilice pentru a vă măriți, va trebui să marcați în mod clar unde veți tăia. Opriți întotdeauna filmul de protecție pe care foile sunt livrate cu până la ultimul moment posibil și faceți marcările direct pe acesta cu un marker. Dacă pentru vreun motiv nu este activat, utilizați o bandă de mascare pentru a afișa liniile de tăiere.

Pasul al treilea - Smooth Edges

Când sunteți pe cale să aderă două foi acrilic împreună trebuie să vă asigurați că condițiile sunt perfecte. Orice două muchii care vor fi lipite împreună vor trebui să fie plane și netede, dar cel mai important, ele trebuie să aibă aceeași dimensiune. Folosind un bloc de slefuire, șlefuiți marginile în jos pornind de la hârtie de 120 de grâu și deplasând în mod constant până la 400 grit. Doar pentru a reitera, nu vă puteți căsători împreună cu două foi dacă aveți fie muchii rotunjite, deci asigurați-vă că sunt plate.

Pasul patru - Utilizarea cimentului acrilic

Există mai multe modalități de a lega împreună două foi acrilice, dar când folosim acrilice pentru a construi acvariile sau rezervoarele de pește, recomandăm să folosiți o metodă cunoscută sub denumirea de "Cimentare capilară". Veți avea nevoie să vă asigurați că ambele coli se potrivesc exact, altfel veți avea riscul ca legătura să nu se formeze corect.

· Atunci când îmbinați două foi unul lângă celălalt, folosiți un aplicator cu o duză îngustă pentru a aplica ciment acrilic pe ambele marginți și țineți-le strâns împreună cu clema

· Când lipiți două foi împreună pentru a crea un unghi drept, aplicați cimentul de-a lungul lungimii interioare a articulației și strângeți foile împreună.

Dați cimentului acrilic cel puțin 48 de ore să se usuce. Când devine transparent, veți ști că este uscat.

Pasul Cinci - Plăci de acrilic

Ar trebui să puneți cu atenție rezervorul de pește și cu atât mai mult timp pentru a vă asigura că foile dvs. acrilice sunt pregătite pentru a vă alătura mai puține șanse ca va trebui să vă întoarceți și să vă refaceți acrilicul. În funcție de modul în care ați abordat construirea acvariului acrilic, este posibil să aveți nevoie să atașați cele patru panouri laterale la bază. În orice caz, asigurați-vă că îmbinați fiecare foaie care se întâlnește împreună cu cimentul acrilic.

Pasul șase - Testarea

Odată uscat, ar trebui să vă inspectați noul rezervor de pește și asigurați-vă că acesta este potrivit scopului. Umplându-vă acvariul cu apă și lăsându-l pentru câteva zile până la o săptămână, este de obicei o metodă bună de a vă testa munca la îndemână și dacă până la sfârșitul acelei perioade nu s-au scurs scurgeri, știți că lucrurile au mers în plan. Dacă găsiți o problemă, în funcție de severitate, poate fi necesar să aplicați pur și simplu mai mult ciment sau, eventual, să înlocuiți întreaga coală.

Etapa a șaptea - atinge sfârșitul

Odată ce sunteți mulțumit de rezervorul dvs., puteți aplica finisajele și le puteți curăța. Acrilul este foarte ușor de întreținut și veți avea nevoie doar de o cârpă umedă. Nu curățați niciodată rezervorul cu un detergent cu alcool, deoarece acest lucru va compromite grav rezistența materialului. Poate doriți să lustruiți și să lustruiți marginile superioare ale rezervorului, ceea ce se poate face în același mod în care ați netezit muchiile în pasul 3, dar există modalități de a aplica o finisare mai completă.

@ font-face {font-family: 宋体; } @ font-face {font-family: "Cambria Math"; } @ font-face {font-family: Calibri; } @ font-face {font-family: "@ 宋体"; } p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {margine: 0cm 0cm 0.0001pt; text-align: justify; font-size: 10.5pt; font-family: "Calibri", sans-serif; } .MsoChpDefault {font-family: "Calibri", sans-serif; } div.WordSection1 {}