Care sunt sfaturile pentru curățarea produselor din plexiglas?

- Jul 22, 2019-

Plexiglasul este un compus polimeric format prin polimerizarea unui metacrilat de metil termoplastic puternic. Deoarece plexiglasul accesibil are și avantaje semnificative, cum ar fi plasticitatea puternică, transparența bună, transparența ridicată și rezistența la intemperii puternice, materialul din sticlă a fost utilizat pe scară largă în producție, viață, cercetare științifică, construcții și în alte domenii. Produse din plexiglas cu funcții diferite și forme variate au fost văzute peste tot. Deci, cum ar trebui curățate produsele din plexiglas? Următoarele exemple prezintă în principal câteva sfaturi.

1. curățarea obișnuită a cenușii plutitoare

Un strat de cenușă plutitoare adsorbită pe suprafața produsului din plexiglas este cauzat în principal de atracția electrostatică. Pentru curățarea cenușei plutitoare obișnuite, Xiaobian a sugerat ca oamenii să șteargă mai întâi suprafața paharului cu o cârpă umedă de bumbac, astfel încât mediul relativ umed să poată elimina eficient electricitatea statică. Apoi, oamenii pulverizează lichidul de curățare pe suprafața produsului din plexiglas și îl spală normal.

2. Curățarea prafului de lipici

Dieselul este un material eficient pentru curățarea prafului coloidal de pe suprafața plexiglassului. Oamenii trebuie doar să atragă o cantitate mică de motorină pe pânza de bumbac și să o șteargă normal. Este demn de remarcat faptul că oamenii nu ar trebui să utilizeze alcool cu concentrație mare pentru ștergere. Prin urmare, principiul compatibilității similare a materiei organice, alcoolului cu concentrație mare va provoca reacție de dizolvare chimică. Modul corect este de a șterge cu alcool medical de apă.

3. Curățarea cernelii

Pentru petele de cerneală încăpățânate atașate la produsele din plexiglas, o ușă mică de uz casnic care este curățată eficient este granulele de orez și detergentul, apoi frecate pe pete și clătite cu apă. În plus, lichidul de săpun este frecat în mod repetat și are un efect bun. Oamenii trebuie să acorde atenție noii petelor de cerneală, metoda de curățare este ușor diferită, curățarea noilor pete este mai ușoară, petele vechi au nevoie de înmuierea obișnuită a detergentului.

În rezumat, este descrisă în principal metoda de curățare a cenușii plutitoare obișnuite, a prafului coloidal și a petelor de cerneală pe produsele din plexiglas. În plus, produsele din plexiglas sunt plasate într-un mediu umed pentru o lungă perioadă de timp și este ușor să adere la suprafața plăcii. Producătorul plexiglassului poate folosi mai întâi o concentrație mică de hipoclorit de sodiu sau șterge cu peroxid de hidrogen, apoi poate clăti cu apă.