Care este diferența dintre sticla obișnuită și plexiglas

- Feb 27, 2020-

Dacă un cui este introdus în plexiglas, chiar dacă unghia pătrunde, suprafața plexiglasului nu se va sparge și chiar dacă plexiglasul este lovit grav, nu se va rupe direct. Componenta principală a sticlei obișnuite este dioxidul de siliciu. Sticla este tare și fragil, și este un material transparent incolor. Diverse componente pot fi adăugate pentru a face sticlă maro, sticlă de cerneală ușoară, sticlă albastru cobalt, etc. Prin urmare, plexiglas după tratamentul de întindere poate fi folosit ca un pahar antiglonț. Când vine vorba de plexiglas, mulți oameni cred că de sticlă. În plus față de a fi transparent, care este diferența dintre plexiglas și sticlă obișnuită?
Plexiglas este un homopolimer sintetizat artificial de mare, numele științific este PMMA, numele în limba engleză este acrilic, transliterație de acrilic, acrilic, acrilic, are caracteristicile de transparență ridicată și greutate ușoară și rezistență ridicată. Există tuburi, tije, și plăci, și tije tub au două tipuri de turnare și extrudare. Există un fel de plexiglas tratate prin încălzire și întindere, în care segmentele moleculare sunt aranjate într-o manieră foarte ordonată, iar duritatea materialului este îmbunătățită în mod semnificativ. Sticla călită tratată termic poate fi tăiată automat în pătrate, cercuri, ovale, poligoane etc. Iar tenacitatea este ușor de procesat, nu ușor de spart, sticla obișnuită este săracă, ușor de spart.
Greutate redusă. Sticla obișnuită poate fi transformată în sticlă călită prin tratament termic. Elasticitatea, rezistența la impact și stabilitatea termică sunt mai bune decât sticla obișnuită și are o rezistență mecanică mai mare. Noul tip de sticlă întărită este de 4 până la 5 ori mai transparent decât sticla obișnuită. Este la fel de clar și fermecător ca cristalul. În același timp, are duritate ridicată și rezistență la temperatură ridicată. Rezistență mecanică ridicată. Mulți oameni au acum mari neînțelegeri despre plexiglas. Plexiglas poate înlocui practic sticlă obișnuită, dar sticla obișnuită nu este competentă pentru sticlă organică. Prin adăugarea de pigmenți în materiale plexiglas, plexiglas colorate de diferite culori pot fi fabricate. Masa moleculară relativă a plexiglasului este de aproximativ 2 milioane. Este un compus polimer cu lanț lung, iar lanțul care formează molecula este foarte moale. Prin urmare, puterea de plexiglas este relativ mare, iar capacitatea sa de a rezista la întindere și impact este de 7 până la 18 mai mare decât times de sticlă obișnuită.
Produsele din plexiglas sunt acum utilizate pe scară largă în viața reală, devenim în general "acrilice", de exemplu: majoritatea supermarketurilor și mall-urilor sunt acum utilizate în rafturile de afișare acrilice Hefei, cutiile de alimente acrilice, companiile de publicitate folosesc mai ales cutii de lumină acrilice, etc. Plexiglas este în prezent cel mai bun material polimer transparent, cu o transmisie de lumină de 92%, care este mai mare decât cea a sticlei obișnuite. Densitatea plexiglasului este de 1,18 kg / dm3. Materialul de aceeași dimensiune are doar jumătate din greutatea sticlei obișnuite. Ușor de procesat și formă bună. Plexiglas nu numai că pot fi prelucrate de mașini, dar, de asemenea, pot fi lipite în cutii cu diferite forme. Acesta poate fi, de asemenea, realizate prin diferite procese, ar fi îndoire la cald, turnare prin injecție, turnare extrudare, etc Nu pot s-o fac.