Istoricul dezvoltării aplicațiilor acrilice

- Jul 27, 2020-

Dezvoltarea acrilicului (plexiglass) are un proces istoric și a fost inventată pentru prima dată în puterea industrială mondială' Încă din 1902, chimistul german O. Röhm a sintetizat PMMA (acrilic). În acel moment, O .Röhm voia doar să folosească acest material ca adeziv. Mai târziu în 1920, amplificatorul german Rohm GG; Compania Haas (Rohm GG; Haas) a dezvoltat cu succes foile PMMA în laborator. Din păcate, producția în masă nu a fost posibilă la acea vreme.

În 1927, chimiștii de la compania germană Rohm și Haas au încălzit acrilatul între două plăci de sticlă, iar acrilatul a polimerizat pentru a forma un strat intermediar de cauciuc vâscos. Sticla organică poate fi utilizată ca o sticlă de siguranță anti-rupere. Când au utilizat aceeași metodă pentru a polimeriza metacrilatul de metil, au obținut un material cu transparență ridicată și alte proprietăți bune. A fost GG; polimetil metacrilat&;. Patru ani mai târziu, în 1931, aceeași companie Rohm și Haas a început să construiască o fabrică specializată în producerea de GG; polimetil metacrilat&;. Produsul a fost aplicat pentru prima dată în industria aeronavelor, înlocuind plasticul celuloid, ca capac de cabină și parbriz. În același an, domnul Crawford, chimist de la ICI, a inventat o metodă economică pentru fabricarea monomerului acrilic (monomerul acrilic este în formă lichidă) în laborator.

În 1936, ICI-ul britanic a început să fabrice foi acrilice prin metoda de polimerizare a matriței și le-a aplicat pe huse de luptă. În 1937, ICI britanic a sintetizat și produs în masă GG; metacrilat de metil GG; care este monomerul acrilic, ceea ce a făcut ca industria prelucrătoare acrilică să avanseze cu pas continuu. Această metodă folosește acid sulfuric concentrat pentru a converti cianopropanolul (ACH) în produsul intermediar de amidă metacrilat. Sulfatul, apoi metanolul și apa reacționează cu aceasta pentru a forma în sfârșit metacrilatul de metil.

Chi Mei din Taiwan a încercat să fabrice pelete acrilice în 1957, intenționând să o ducă mai departe și să promoveze industria acrilică din Taiwan' În 1989, și-a extins linia de producție pentru a produce pelete din plastic acrilic.

Kaohsiung Plastic Ester Co., Ltd. a fost înființată în 1976. Este prima companie din Taiwan care produce panouri PMMA (acrilic / acrilic / plexiglass) și asigură o aprovizionare stabilă de materii prime pentru industria acrilică din Taiwan și Asia-Pacific regiune.

În 1982, Japonia Catalyst Company a inventat materia primă de izobutilenă C4 pentru a produce materie primă monomer acrilică.

China continentală a început să studieze materiale acrilice în 1953, iar cercetările privind sinteza și polimerizarea monomerilor de metacrilat de metil (MMA) au fost demarate de Institutul de Chimie, Academia Chineză de Științe;

În 1955, Institutul de Cercetări Chimice Jinxi a finalizat testul de amploare industrială a sintezei de monomer MMA și a polimerizării turnării în Laboratorul Comprehensive Chimice din Shenyang. În 19 GG, a început să dezvolte plexiglas orientat.

În 1985, China a introdus o mașină de șlefuit și lustruit de la American Sie ~ in Company, care a rezolvat practic problemele de calitate aparente de lungă durată ale plexiglassului orientat, cum ar fi rezistența la căldură și denaturarea optică.

Dezvoltarea industrială a plexiglasului este un proces foarte complicat. A fost aplicat pentru prima dată în țările europene unde industrializarea timpurie a fost demonstrată rapid, iar mai târziu în China și Japonia. De fapt, tocmai se datorează faptului că plexiglasul este ușor, dur și stabil chimic. Avantajele, împreună cu căldura și modelarea foarte bună, joacă un rol important în produsele de afișare, astfel încât utilizarea acesteia devine din ce în ce mai extinsă, astfel încât să fie împinsă în lume.