Metodă de modelare acrilică la încovoiere la cald

- Jun 10, 2020-

Curbarea acrilică, suntem cunoscuți și sub denumirea de termoformare acrilică! Temperatura maximă de utilizare continuă a acrilului variază între 60 ℃ -90 ℃ în funcție de diferite condiții de lucru. Temperatura de deformare a căldurii este de aproximativ 95 ℃, astfel încât, în acest caz, temperatura de încălzire nu poate fi prea mare, ceea ce poate provoca o deformare gravă a acrilicului. Conform proprietăților termoplastice ale acrilicului, acesta va fi încălzit la o anumită temperatură, apoi modelat după înmuiere. Acrilicul nu are rezistență la căldură ridicată, atât timp cât este încălzit la o anumită temperatură, poate fi îndoit.

În general, există două tipuri de îndoire acrilică la cald:

1. Metoda de îndoire a caldului acrilic - sârmă de încălzire industrială:
Firul de încălzire poate încălzi acrilul de-a lungul unei linii drepte. Acest tip de îndoire este pentru îndoirea produselor acrilice cu un unghi; așezați acrilul care trebuie îndoit deasupra firului de încălzire, după ce poziția de încălzire atinge punctul de înmuiere 95 °, urmați această linie Curbați în poziția dreaptă unde este înmuiat prin încălzire. După îndoire, acrilul este răcit și modelat (timpul durează aproximativ 20 de secunde). Dacă doriți o răcire rapidă, puteți pulveriza aer rece sau apă rece.

2. Cuptor cu metodă de îndoire acrilică:
Această metodă de îndoire acrilică face ca suprafața acrilică să se schimbe, deci va fi utilizată pentru a modela abrazivul; mai întâi puneți placa acrilică în cuptor, după ce încălziți placa acrilică în cuptor pentru o perioadă de timp, temperatura de înmuiere acrilică atinge 95 °, Luați placa de înmuiat integrală acrilică și puneți-o pe matrița pre-fabricată, apoi apăsați acesta cu o altă matriță. După răcire aproximativ 30-50 de secunde, puteți desface matrița și scoateți placa acrilică deformată. Îndoirea acrilică.