Acrilicul nu este egal cu sticla

- Oct 13, 2019-

La fel ca sticla, acrilul poate fi făcut în materiale precum plăci și are o transmisie bună a luminii. Dacă se observă cu ochiul liber, se pare că nu există nicio diferență între cei doi. În același timp, putem vedea și cele două figuri din mobilierul zilnic, cum ar fi rezervoarele de pește și alte mobilier, adesea nu pot face distincția între acril și sticlă. Acrilic=sticlă? Astăzi, Xiaobian îți spune care sunt diferențele dintre acril și sticlă? Lasă' s-o cunoască!

În primul rând, diferența dintre acril și sticlă - diferența dintre materiale
Care este diferența dintre acril și sticlă? În primul rând,' s arunca o privire la diferențele materiale dintre cei doi. Acrilicul este adesea denumit PMMA, iar numele său chimic este polimetil metacrilat, care este în esență același ca plexiglasul. De fapt, Acrilicul este un material de decorare termoplastic, un polimer molecular ridicat extras din uleiul de mare adâncime. Multe proprietăți din acril' sunt similare cu plexiglasul sau plasticul, dar stabilitatea este mai puternică și calitatea este mai ridicată.
Sticla este un material solid transparent pe bază de silicat, tras dintr-o cantitate mare de materiale. Compoziția chimică a sticlei este în general Na2O • CaO • 6SiO2, iar componenta principală este silica. Prin urmare, sticla se distinge de plexiglas, care este un polimer ca acrilicul, care este plastic. În plus, prin adăugarea unor componente de oxid de metal sau substanțe chimice din sare la componentele sticlei obișnuite, este posibil să se transforme sticla transparentă în sticlă colorată, cum ar fi o poză de sticlă colorată. În același timp, poate fi și ars în sticlă temperată prin anumite mijloace.
În al doilea rând, diferența dintre acril și sticlă - diferența dintre caracteristici
Care este diferența dintre acril și sticlă?' arunca o privire asupra diferenței dintre cele două caracteristici. Acrilicul are un grad ridicat de transparență, stabilitate chimică bună și este ușor de vopsit și prelucrat. În ceea ce privește transmitența luminii, acrilicul are aceeași capacitate de a transmite lumină ca sticla, dar densitatea acrilicului este aceeași ca și cea a sticlei cu aceeași transmisie. Se poate observa că materialul din acril este foarte ușor, la fel ca abajurul acrilic. Mai mult, rezistența acrilică nu este ușor de rupt, duritatea și rezistența sunt foarte bune. În plus, acrilul este vopsit cu combustibil exogen pentru a produce produse acrilice de diferite culori.
Transmitența luminii a sticlei este aceeași cu cea a materialului acrilic, dar este ușor de spart, iar vârful este foarte ușor de rănit. În general, acesta va fi tratat la periferie atunci când va fi făcut într-un mobilier, cum ar fi o masă de cafea din sticlă. Sticla are o rezistență mai bună la compresiune, iar meșteșugurile casnice incendiate sunt și ele mai frumoase. În plus, sticla este incoloră și transparentă. Dacă este necesar să fie o sticlă colorată, este necesar să adăugați o substanță chimică la propria componentă de coacere pentru a-și modifica proprietățile chimice, realizând astfel GG; vopsirea&;.
În al treilea rând, diferența dintre acril și sticlă - diferența de funcție
Care este diferența dintre acril și sticlă? În cele din urmă, lăsați' să vă uitați la diferențele funcționale. Acrilul și sticla sunt utilizate într-o mare varietate de aplicații. De exemplu, este făcut în meșteșuguri etc., sau ca materiale de construcție. Cu toate acestea, materialele acrilice, cum ar fi materialele de construcție pentru îmbunătățirea locuinței, nu sunt ușor rupte în comparație cu sticla, astfel încât pot fi aplicate mai mult în locuri în aer liber, cum ar fi ecrane izolate fonic pentru drumuri, panouri publicitare și hote.
Deși sticla este fragilă, performanța de transmitere a luminii și estetica sunt puțin mai bune decât acrilicul. Prin urmare, putem vedea decorația artizanală de casă realizată din diverse sticlă radiante, precum și clădirile și vehiculele înalte. Sticla temperată etc., în special pentru vânt și lumină. Mai mult, în viața de zi cu zi, utilizarea sticlei este mult mai extinsă, inclusiv mobilier și decorațiuni.
Acrilicul este egal cu sticla? Toate cele de mai sus pot arăta că acrilicul nu este același cu sticla. Indiferent dacă este material, caracteristic sau funcțional, nu putem amesteca acrilul cu sticla. Acrilicul este similar cu cel al plexiglasului, iar plexiglasul este plastic, nu sticla și trebuie tratat diferit. Prin introducerea acestui articol, aveți o înțelegere mai profundă a acrilului și a sticlei?