PMMA acrilic este extrem de rezistent la rupere și este popular printre producătorii de dispozitive medicale

- Nov 22, 2019-

PMMA acrilic, cunoscut în mod obișnuit sub numele de plexiglas, are proprietăți excelente de transmitere a luminii, poate trece mai mult de 92% din lumina soarelui și are o rază ultravioletă de 73,5%. Are o rezistență mecanică ridicată, o anumită rezistență la căldură și la rece, rezistență la coroziune și performanțe bune de izolare. Dimensiuni stabile, ușor de modelat, textură fragilă, ușor de dizolvat în solvenți organici, duritate insuficientă a suprafeței, ușor de frecat, pot fi utilizate pentru piese structurale transparente care necesită o anumită rezistență, cum ar fi cupe de ulei, lămpi, piese de instrument, lentile optice, cadouri decorative și multe altele. Adăugarea unor aditivi îi poate îmbunătăți performanța, cum ar fi rezistența la căldură și rezistența la frecare.


Acrilica PMMA este de departe cea mai excelentă în sinteza materialelor transparente. În prezent, materialul este utilizat pe scară largă în producția de cutii luminoase publicitare, plăci de identificare și altele asemenea.


Materialele din plastic PMMA sunt ușoare în greutate și densitate mai mică decât sticla: PMMA are o densitate de aproximativ 1150-1190 kg / m3 și este jumătate din cea a sticlei (2400-2800 kg / m3). Materialul de aceeași dimensiune cântărește doar jumătate din sticla obișnuită și 43% din metalul din aluminiu (care aparține metalului ușor).


PMMA acrilică are o rezistență mecanică ridicată. Masa moleculară relativă a plexiglassului este de aproximativ 2 milioane. Este un compus polimer cu lanț lung, iar lanțul molecular este foarte moale. Prin urmare, rezistența plexiglassului este relativ mare și este rezistentă la întindere și impact. Capacitatea este de 7 până la 18 ori mai mare decât sticla obișnuită. Rezistența la tracțiune este de 6 până la 7 kgf / mm2, iar rezistența la compresiune este de 12 până la 14 kgf / mm2. Rezistența la impact este mai bună decât cea a polistirenului; de asemenea, nu este ușor rupt.


Odată cu dezvoltarea tehnologiei industriale, GG, Plexiglas GG; Materialele din plastic PMMA sunt utilizate pe scară largă în multe domenii. Plexiglasul prelucrat din plastic PMMA acrilic are o rezistență mai bună la spargere decât sticla obișnuită, transparența sa este mai bună, iar termoplasticitatea bună îi permite să fie prelucrată în multe produse industriale.


În zilele noastre, PMMA acrilic este utilizat pe scară largă în ferestrele autobuzului nostru, deoarece are un strat intermediar ca un cauciuc vâscos și are o proprietate puternică anti-zdrobire, adică fereastra este deteriorată de impact și nu va zgâria pasagerii. Acest avantaj îl face popular printre producătorii de mașini și, de asemenea, oferă oamenilor cea mai mare siguranță atunci când călătoresc cu mașina!


Pe lângă prelucrarea în plexiglas, materialele plastice acrilice PMMA sunt utilizate și în instalațiile medicale, cum ar fi incubatoarele pentru copii și instrumentele chirurgicale, care au îmbunătățit mult siguranța echipamentelor medicale din spitale. O garanție puternică! Și excelenta sa anti-fragmentare îl face din ce în ce mai popular în rândul producătorilor de echipamente medicale.


Acrilica PMMA este un produs excelent al dezvoltării rapide a industriei de astăzi' Cred că odată cu aprofundarea cercetărilor sale, cu siguranță vom vedea că este folosită în mai multe locuri în viitorul apropiat și va deveni un progres tehnologic imens pentru întreaga omenire. forta motrice!