Acvariul cumpăra ieftin

- Jun 18, 2019-

Acvariul poate acționa ca o decorare, adăugând mânie la mediul înconjurător și încântându-ți starea de spirit. Mai mult decât acasă, multe locuri publice au început să plaseze acvarii. Acvariile în orice loc sunt de aceeași mărime, ceea ce este cu siguranță necorespunzătoare, deci trebuie să alegi acvariul potrivit în funcție de situația ta. Astăzi, vă voi aduce în cunoștință de șmecherii acvariului.

1. Înălțimea acvariului

Acvariul nu trebuie să fie prea mare, deoarece cu cât este mai adâncă apa, cu atât este mai mare presiunea pe peretele acvariului și cu atât este mai probabil ca să explodeze geamul acvariului. În același timp, apa prea adâncă nu conduce la absorbția luminii de către plantele de apă. În general, adâncimea acvariului nu trebuie să depășească 70 cm.

2. Textura acvariului

Acvariile disponibile în comerț au două materiale de textură, una este acrilică, iar cealaltă este sticlă. Acrilicul este plexiglas, cunoscut și sub denumirea de metacrilat de polimetil. Când faceți un acvariu acrilic, mai întâi preîncălziți placa acrilică la 130 ± 5 ° C, apoi puneți-o în mediu de 25 ~ 35 ° C timp de 2 până la 5 minute, apoi puneți-o în matriță și presurizați-o. Temperatura matriței trebuie să fie de 60 ° C. Presiunea depinde de grosimea plăcii acrilice și de specificațiile acvariului. Transmiterea luminii acrilice este de 90% ~ 92%, ceea ce este mai bun decât transmitanța de sticlă; densitatea relativă este de 1/2 de sticlă, 1,18; rezistența mecanică și duritatea sunt mai mari de 10 ori mai mari decât sticla, deci acvariul acrilic este mai mare decât acvariul din sticlă. Plăcile sunt subțiri și grele în greutate pentru o manipulare și transport ușoară.

Deoarece acvariul acrilic poate fi produs în masă, prețul este, de asemenea, mai ieftin decât acvariul din sticlă, dar nu este posibilă utilizarea unei crepuri dure și brute atunci când ștergeți. Dacă suprafața este alcalină după o perioadă de utilizare, ștergeți-o ușor cu o tifon moale și un agent de scădere a pH-ului pentru a șterge scala de suprafață alcalină (utilizați mănuși de latex atunci când ștergeți).

Când cumpărați un acvariu acrilic, aveți grijă dacă suprafața are zgârieturi sau zgârieturi, dacă există vortexuri nodulare, semne de contracție a suprafeței (în special la colțuri), fisuri, pete, pete de mucegai, urme de alcalii, semne de apă, plăci. Nu sunt bule și substanțe străine în mijloc. Acvariul din sticlă are o transparență ridicată, nu este ușor de zgâriat și are o rezistență la presiune ridicată. Acvariul din sticlă este fabricat din silicagel. Siguranța lipiciului depinde de faptul dacă grosimea adezivului este uniformă și dacă există bule de aer în adeziv.

3. Calitatea și grosimea sticlei de acvariu

Sticla are mai multe tipuri, cum ar fi sticla plata, sticla flotanta si geamul lipit. Sticla plat este de slabă calitate și poate fi utilizată doar ca un mic acvariu. Acvariile mari și mijlocii trebuie să utilizeze sticlă plutitoare sau sticlă călită. Deoarece suprafața sticlei plate nu este plată, va afecta serios efectul de apreciere al amenajării pe iarba apei. Prin urmare, acvariul și chiar rezervorul de pește nu utilizează sticlă plană. Când cumpărați un acvariu, acesta poate fi văzut din partea de sticlă. Dacă secțiunea transversală a sticlei este albastru sau albastru închis, este din sticlă plană, iar verde este sticla plutitoare. În general, cu cât acvariul este mai mare, cu atât mai mult trebuie să fie sticla. În general, acvariul în limita a 80 cm folosește sticlă groasă de 10 ~ 12 mm; acvariul 150 ~ 180cm utilizează sticlă groasă de 15 ~ 19mm; acvariul de 180 ~ 350 cm, este mai sigur să utilizați sticlă de 22 mm grosime. Pentru a fi în siguranță, mai multe curele ar trebui adăugate la partea superioară și inferioară a acvariului pentru a spori siguranța acvariului.

4. Suport pentru acvariu

Cadrul acvariului este suportul pentru acvariu, iar stabilitatea și robustețea acestuia joacă un rol extrem de important în siguranța acvariului. Rama acvariului trebuie să fie confecționată din lemn masiv sau din material metalic. Structura sa trebuie să respecte principiul mecanicii, iar blatul său trebuie să fie plat, în special după ce a supus presiunii de câteva sute de kilograme sau chiar mii de kilograme de acvariu. Pentru a asigura siguranța acvariului.