Cum pot cumpăra un încălzitor de acvariu adecvat?

- Jun 27, 2019-

Încălzitoarele de acvariu sunt folosite pentru a crește pești tropicali și echipamente care trebuie utilizate în timpul iernilor reci. Încălzitoarele asigură un mediu confortabil peștilor pentru a asigura temperatura necesară pentru a trăi peștele. Ați cumpărat un încălzitor de acvariu? Astăzi, Park Ying Shui vă va aduce să știți cum să cumpărați un încălzitor de acvariu adecvat.

Pentru a selecta un încălzitor, trebuie luată în considerare problema potrivirii puterii. În general, este nevoie de 10 wați de putere pentru fiecare 5 litri de apă. De exemplu, un acvariu de 90 cm lungime, 30 cm lățime și 38 cm adâncime cu un volum de 100 litri ar trebui să folosească un încălzitor de 200 watt. Pentru acvarii mai mari, 90 sau mai multe, sunt necesare două încălzitoare de 100 de wați și așezate la capetele acvariului, astfel încât căldura să fie uniformă și efectul să fie mai bun.

În zilele noastre, acvariile mici au și încălzitoare cu putere mare, dar dacă performanțele încălzitorilor nu sunt bune, pericolul este foarte mare, mai ales când încălzitorul se află într-o „muncă” anormală, apa se va încălzi foarte repede. Chiar și fierberea și moartea peștelui dvs., temperaturile ridicate pot provoca izbucnirea borcanului de sticlă.

Mai mult, cu cât este mai mic acvariul, cu atât temperatura se schimbă mai repede. Dacă încălzitorul este prea mare, acesta va porni și se va opri frecvent, ceea ce va deteriora cu ușurință componentele de comandă termostatică și va provoca defecțiunea încălzitorului. Dimpotrivă, acvariile mari cu încălzitoare cu putere redusă nu pot atinge decât sarcina lor maximă, iar atunci când temperatura mediului este prea scăzută, este inutilă.