Cum vedeți dacă oxigenul din rezervorul de pește este insuficient?

- Jun 26, 2019-

Unii crescători nu au experiență de hrănire, de aceea este dificil să hrănești pește și plante. De fapt, nu este dificil să crești pește. Te poți bucura cu ușurință de pește frumos doar dacă ai cunoștințe comune. Lipsa de oxigen la pești sau plante acvatice poate de asemenea face dificilă hrănirea. Astăzi, îi voi lua pe toți să știe cum să judece lipsa de oxigen din rezervorul de pește și cum să faci față.

1. Metoda pentru determinarea deficitului de oxigen într-un rezervor de pește

Într-un mod simplu, atât timp cât vezi capul plutitor al peștelui (peștele plutea pe apă), aceasta este deja o lipsă gravă de oxigen. Desigur, temperatura este crescută sau concentrația de dioxid de carbon este prea mare. PH-ul excesiv are ca rezultat amoniac toxic, care poate provoca deficiență de oxigen.

Când nu putem vedea dacă există o deficiență de oxigen la nivelul ochilor, o altă armă magică este să folosească detectoare de oxigen. În general, acvariile vând o mulțime de agenți de testare "O2", care este un reactiv care poate ști despre oxigenul dizolvat. În descrierea agentului de testare, puteți ști clar ce valoare ar trebui să aibă rezervorul de pește. În doar câteva minute, puteți cunoaște oxigenul dizolvat din acvariu. Când este testul:

2. Răspunsul la lipsa de oxigen din rezervorul de pește

A. Oxigenarea mecanică. Oxigenarea forțată cu ajutorul pompei de aer, pompei submersibile, etc. Oxigenarea forțată a pompei de aer este principala noastră cale de furnizare a oxigenului.

B. Aerarea biologică. Adăugând oxigen biologic cu acțiune rapidă în rezervorul de pește, este utilizat pentru prim ajutor în hipoxie, cum ar fi antidotul aerobic D-MAX cu acțiune lungă sau agent de îmbogățire a oxigenului cu acțiune rapidă, iar oxigenul dizolvat din apă poate atinge conținutul standard ( 5 ml / L) într-un timp scurt, care este îmbunătățit rapid. Anoxic, detoxifiere și menținerea apei, eliberare de oxigen pe termen lung.

C. Schimbă apa și crește oxigenul. Înlocuirea apei noi poate crește cantitatea de oxigen dizolvat, iar fluxul de apă printr-un anumit proces și cădere în timpul procesului de schimbare a apei poate crește cantitatea de oxigen dizolvat.