Cum să se ocupe de mucegaiul de apă brută?

- May 21, 2019-

Printre peștii din acvariu, există o boală comună de pești, mucegai de apă. Apa de mucegai se numește și boala de păr albă. Agenții patogeni sunt în principal mucegaiul de apă și mucegaiul, care sunt paraziți la răni de pește și pe ouă de pește. Este o boală comună a peștilor. Cauza este, în principal, vătămarea peștilor, pierderea scării etc., cauzând bacteriilor să invadeze rana. În același timp, corpul de pește este rănit atunci când peștele este prins sau transportat, sau parazitul afectează pielea peștelui.

În primul rând, simptomele de mucegai de apă

Peștele nu a prezentat niciun simptom când a fost infectat, dar odată ce sa constatat că corpul era "păr alb", hifele au invadat corpul de pește și s-au răspândit în spațiul dintre țesuturile musculare. Pe măsură ce boala progresează, mușchii afectați putrezesc, apetitul se diminuează și, în cele din urmă, mor.

În al doilea rând, leziunile de mucegai de apă

Această boală poate apărea pe tot parcursul anului. Pentru a preveni apariția mucegaiului de apă, pe lângă faptul că aveți grijă să preveniți deteriorarea corpului de pește și mușcătura de către parazit, puteți pune și o cantitate mică de sare în apă pentru a împiedica apariția mucegaiului de apă.

În al treilea rând, tratarea mucegaiului cu apă

1. Sprângeți de câteva ori 250 g de sare și 250 g de bicarbonat de sodiu pe un acvariu de 100 cm x 55 cm x 45 cm. Efectul este remarcabil.

2. Se dizolvă 0,3 g sau albastru de metilen în verde de malachit în 100 kg de apă, se înmoaiește peștele timp de 10 până la 20 de minute și miceliul poate cădea după mai multe zile. 1. 2% -3% scufundare salină, o dată pe zi, 5-10 minute de fiecare dată.

3. Soluția verde malachit de la o parte la două (1-2 ppm) a medicamentului specific este imersată timp de 20-30 de minute pe zi.

4. Se amestecă 2 părți per milion (2 ppm) de permanganat de potasiu plus 1% soluție salină și se înmoaiește peștele bolnav timp de 20-30 minute.

5. Creșteți temperatura apei pentru a inhiba creșterea mucegaiului de apă. Și poate inhiba în mod eficient și elimina mucegaiul cu apă utilizând o lampă UV de 15 wați pentru câteva ore pe zi.