Cum sa imiti sezonul uscat de ploaie in acvariu

- Apr 20, 2019-

Unele pești tropicali, indiferent de cât de delicios ești, îi servesc, temperatura apei și calitatea apei sunt standardul pământului lor nativ, dar nu pot să se reproducă mereu pentru că încă nu au un apel sezon ploios!

Cum imiți să schimbăm în sezonul ploios și sezonul ploios în acvariu?

Trebuie să facem mai întâi starea pădurii tropicale sezon uscat și, treptat, să reducem cantitatea de apă din acvariu în aproximativ 10 zile, până la 25% din timpul obișnuit. În aceste 10 zile, creșteți încet temperatura apei cu aproximativ 5 ° C. De asemenea, creșteți durata de lumină zilnică la 16 ore. Hrănirea ar trebui redusă la 30% din cantitatea obișnuită și hrănită o zi după alta. Un alt pas important este adăugarea unui agent de creștere a durității la apa din acvariu, cum ar fi un amplificator de GH, și nu există nici un fel de adăugare a unui element de urme de iarbă de apă. De asemenea, debitul pompei de apă circulantă este ajustat la 30%. Mențineți această stare timp de aproximativ 10 zile și opriți toate activitățile de hrănire în decurs de 10 zile.

După 20 de zile, este necesar să se mărească volumul de apă cu 15% în rezervorul de pește în fiecare zi pentru a ajunge la nivelul normal al apei din rezervorul de pește. În plus, frecvența schimbării apei ar trebui să fie menținută cu 30% în fiecare zi. Apa care trebuie schimbată trebuie tratată ușor cu apă moale. Setarea temperaturii apei poate fi de asemenea redusă cu 1 ° C pe zi și în cele din urmă poziționată la 20-22 ° C. Apoi, este foarte important să alimentați peștii ornamentali cu o varietate de alimente proaspete, cum ar fi vierii roșii și lipitorii. În plus, în acvariu se adaugă și apă verde care conține alge, ceea ce face ca apa să para tulbure, iar timpul de lumină să fie redus la 8 ore pe zi. Pompa de apă circulantă este, de asemenea, complet deschisă și se adaugă o altă pompă pentru a simula cantitatea mare de apă în sezonul ploios. Ieșirea de apă a pompei este, de preferință, plasată pe suprafața apei. Această fază ar trebui menținută pentru o perioadă până când peștele își va pune ouăle.

De obicei, după mai mult de o lună de sezon uscat în sezonul ploios, multe pești ornamentali pot simți creșterea mâncării, este timpul să se reproducă.