Cum de a preveni bolile bacteriene ale plantelor acvatice în rezervoarele de pește ornamentale?

- May 14, 2019-

Prietenii care doresc să crească acvariu, nu sunt foarte asemănătoare, urmărind creșterea sănătos a peștelui, ele sunt, de asemenea, fericit. Cu toate acestea, plantele acvatice din acvariu au o mare influență asupra creșterii peștilor, deci hai să vorbim despre cum să prevenim bolile bacteriene ale plantelor acvatice din acvariu.

Mai întâi boala de piper

În comparație cu alte plante acvatice, iarba de piper este susceptibilă la boli datorită rezistenței slabe la plante a plantelor. Agentul patogen este o bacterie. Marginea sau vârful frunzei plantei infectate prezintă o placă maro deschis translucidă care se dizolvă lent în apă. Cauza bolii este similară cu cea a putregaiului. Când starea este gravă, frunzele întregii plante sunt dizolvate, uneori infectând plantele înconjurătoare.

Principalele metode de prevenire și tratare a acestei boli sunt reducerea temperaturii apei și schimbarea frecventă a apei, îndepărtarea frunzelor bolnave sau a plantelor bolnave și reducerea agentului patogen. Deoarece există pești și alte organisme în acvariu, incidența plantelor acvatice nu trebuie tratată cu medicamente.

În al doilea rând, putrezește boala

Rot este o boală infecțioasă și agentul patogen este o bacterie. După ce agentul patogen este infectat cu plante de apă, pe frunze apar mai întâi pe frunze pete frunze de apă maronie și apoi galben treptat și chiar frunzele întregii plante sunt dizolvate fibros în apă. Dacă intră în contact cu frunze sănătoase, vor fi infectați în curând. Cauza acestei boli este determinată, în principal, de temperatura ridicată a plantelor acvatice în procesul de transport, care determină bacteria să se reproducă și să infecteze. Când cumpărătorul își cumpără înapoi plantele acvatice, plantele infectate cu boala sunt amestecate în plantele sănătoase. Dacă nu este îndepărtat în timp, va fi plantat în rezervorul de apă și bacteriile vor fi în curând infectate.

Prima metodă de prevenire și vindecare a acestei boli este de a tăia frunzele sau tulpinile bolii infectate în timp. Dacă este un grup de plante de apă, îndepărtați frunzele bolnave, separați-le într-un alt recipient și observați evoluția bolii. După găsirea unor noi simptome, înmuiați-le imediat cu sulfat de cupru 0,2-0,5 μg / g pentru a ucide bacteriile patogene. Al doilea este de a reduce temperatura apei din rezervorul de apă la o temperatură sub 20 ° C pentru a controla creșterea bacteriilor patogene.

În al treilea rând, boala oilor de apă

Apa de oaie de apă apare în principal pe frunzele de plante acvatice ca feriga acvatică, cum ar fi coroana de fier și feriga de lemn negru. Agentul patogen este, de asemenea, o bacterie infecțioasă. Frunzele infectate sau părțile marginale prezintă o placă translucidă, maro deschisă, care este susceptibilă la infecție după contactul cu plantele sănătoase.

Cauza acestei boli este legată de temperatura ridicată a apei. Prin urmare, este recomandabil să se taie frunzele bolnave în timp și apoi să se coboare temperatura sub 20 ° C; și să le mențină cu atenție pentru a spori rezistența la boli ale plantelor.