Informații despre îmbunătățirea procesului de imprimare prin ecran acrilic

- Feb 25, 2020-

Consumabilele acrilice pot fi utilizate pe scară largă în viața noastră de zi cu zi datorită proprietăților lor fizice unice și deosebite. De exemplu, multe aparate din viața de zi cu zi sunt fabricate din materiale consumabile acrilice.
Opiniile noastre cu privire la îmbunătățirea tehnologiei de serigrafie acrilică includ în principal următoarele:
1. Cerința de bază pentru reproducerea perfectă a imaginii este că calitatea filmului pozitiv transparent trebuie să fie bună, adică marginile punctelor trebuie să fie îngrijite și opace. Folia de separare a culorilor și cerneala de imprimare utilizate ar trebui să utilizeze aceeași scară de culoare.
2. Ruleta este de asemenea foarte importantă pentru imprimarea de înaltă calitate. Duritatea lama este de aproximativ șaptezeci. Reglați racleta la un unghi de 75 de grade. Dacă racleta este reglată prea plat, imaginea imprimată va apărea neclară. Dacă unghiul este reglat prea abrupt, denaturarea imaginii de imprimare pe ecran va fi mai mare.
3. Filmul negativ pozitiv este plasat deasupra produsului din plexiglas și apoi expus. Ecranul întins este așezat pe filmul negativ pozitiv și paralel cu axa imaginii. Dacă apare moire, puteți roti ecranul spre stânga sau spre dreapta până când moire nu apare, de obicei cu 7 grade. Zona unde moire este cel mai probabil să se formeze este la intersecția ecranului cu ecranul. Culorile dominante și mai închise pot provoca, de asemenea, probleme cu moire.
4. În imprimarea în patru culori, trebuie utilizată aceeași dimensiune și rama de ecran stabilă, iar ramele de ecran utilizate trebuie să fie de același tip și model. Utilizarea ecranelor vopsite poate ajuta la eliminarea moire-ului. Tensiunea trebuie să fie uniformă pe tot ecranul, iar tensiunea celor patru ecrane tipărite în patru culori trebuie să fie aceeași.
5. Imaginea tonului ecranului trebuie tipărită cu cerneală cu vâscozitate ridicată. Cu cât ecranul este mai fin, cu atât este mai groasă cerneala.
6. Când utilizați cerneluri UV, intervalul de ton al imaginii umbrite cu ochiuri de plasă ar trebui să fie de 5% până la 80%, iar duritatea Shore a racletei este de 75. Pentru a împiedica prelucrarea plexiglassului de cerneală UV în timpul supraimprimării culorilor, se recomandă tipărirea în secvența de culori CMYK. Iar grosimea ecranului nu trebuie să depășească 5um.

7. Cuțitul de returnare a cernelei nu trebuie instalat prea jos, altfel, placa de filmare este ușor de umplut cu cerneală excesivă, iar imprimarea este predispusă la a fi estompată sau murdară.