Este suficient să aveți filtru de bumbac în rezervorul de pește, dar și bumbacul biochimic. Sunt redundante?

- Apr 26, 2019-

Recent, mulți pescari noi au această întrebare, adică în filtrarea fizică a acvariului, utilizăm în principal bumbac filtru alb sau covor magic. Principala lor funcție este de a bloca în mod eficient diversele din rezervorul de pește. Materialul permite astfel o filtrare eficientă a calității apei din acvariu.

Filtrul biochimic din acvariu produce în principal diferite bacterii benefice, în special bacterii nitrificatoare, care pot elimina azotul de amoniac, nitritul și alte substanțe toxice din acvariu. Majoritatea materialelor biochimice de filtrare sunt în principal inele ceramice. Și casa bacteriilor este principala.

În conformitate cu bunul simț, este suficient să avem aceste două tipuri de sisteme de filtrare în acvariul nostru. De ce trebuie să adăugăm bumbacul biochimic potrivit sub bumbacul alb din acvariu? Nu este cazul?

În primul rând, bumbacul biochimic poate fi văzut ca un artefact leneș

1. Indiferent de tipul de filtrare, fie că este vorba de filtrare în sus, de filtrare în jos, de picurare sau de uscare umedă, atâta timp cât există covor alb sau covor magic, nu putem evita un fenomen foarte bine. curgere.

2, mai ales atunci când apa din acvariu este prea mare sau bumbacul filtru este prea fin, iar bilele biochimice sunt adăugate la bumbacul filtrant pentru a dispersa resturile. Deși aceste lucruri și forme au propriile lor avantaje, dar pentru o lungă perioadă de timp, fenomenul de preaplin filtru va avea loc, iar apa din acvariu va purta o mulțime de impurități și whiz prin bumbac filtru.

3, acestea sunt cuvintele maeștrilor noștri: goblina are de asemenea o cale de a trece, atunci când resturile din rezervorul de pește nu sunt tratate cu bumbac de filtru, dacă nu există bloc de bumbac biochimic, ei vor intra cu ușurință în materialul filtrant biochimic, în cele din urmă conducând la Rezultatul este că materialul filtrant biochimic este înfundat, bacteriile nitrificatoare mor mult din cauza lipsei de oxigen și, eventual, sistemul biochimic al rezervorului de pește se prăbușește.

4. Prin urmare, în principiu, bumbacul filtrant biochimic este un supliment eficient la efectul de filtrare fizic al bumbacului alb, care poate preveni daunele cauzate sistemului de nitrificare atunci când suntem prea leneși pentru a curăța bumbacul filtrant.

În al doilea rând, cum să o puneți în mod corespunzător în circumstanțe normale

1, acest lucru este de fapt foarte simplu, rezervorul general de pește este făcut din două straturi de bumbac alb, până la trei straturi pot fi, de asemenea, și apoi filtrat sub bumbac alb sau la nivelul următor, a pus trei straturi de bumbac filtru biochimice, acestea lucrurile Excesive de plasare nu va avea nici un beneficiu, cu excepția cazului în densitatea de reproducere noastre este prea mare și filtrarea biochimice este foarte slab.

2. Când curățăm, trebuie doar să curățăm stratul superior de bumbac alb. Dacă cel de-al doilea strat de bumbac alb este blocat, ar trebui să-l curățăm împreună. În acest moment, cel puțin vor exista bacterii nitrificatoare pe bio-bumbac.

3, deoarece textura lor este relativ slabă, apa este relativ puternică, cantitatea de oxigen dizolvat va fi relativ bogată, deci este de asemenea potrivit să atașăm bacterii de nitrificare, dar dacă suntem prea leneși, astfel că bumbacul biochimic este plin de impurități Lucrurile, când este necesar, le putem scoate și le putem curăța.

4, adică aceste lucruri pentru protecția materialelor biochimice de filtrare, este un strat cu strat de relație progresivă și în final scopul nostru este încă în filtrare fizică și biochimică.

În al treilea rând, rezervorul de pește fără material filtrant biochimic, bumbacul biochimic este materialul filtrant

Prin analiza de mai sus, putem înțelege cu ușurință că în unele tancuri de pești mai mici, dacă nu putem pune materiale biochimice de filtrare, bumbacul biochimic poate fi folosit ca material biochimic de filtrare. De aceea este sub bumbac alb. Principalul motiv pentru bumbacul biochimic.

În al patrulea rând, câte straturi de bumbac alb pot fi folosite ca bumbac biochimic?

Aceasta nu înseamnă să nu, dar nu este nevoie să o faceți. Problema esențială este că bumbacul alb are o permeabilitate slabă la apă și o densitate ridicată. Nu este numai ușor să se păstreze impurități excesive, ci și să existe o solubilitate scăzută în oxigen. Apoi, un bumbac biochimic negru este încă Există o anumită protecție de lumină, și vor exista anumite beneficii pentru formarea și stabilitatea bacteriilor nitrificatoare.