Plante ornamentale Rezervor acvatic Plante acvatice Boli comune și măsuri de prevenire

- Jun 06, 2019-

Odată cu îmbunătățirea designului de decor și a cerințelor estetice, există tot mai multe tipuri de rezervoare de pește de pe piață. Ele pot fi descrise ca variate și diferite în dimensiune. Rezervorul de pește ornamental este popular printre mulți oameni ca un fel de rezervor de pește. Rezervorul de pește ornamental va întâlni, de asemenea, unele probleme când este utilizat. Astăzi, vă voi face să înțelegeți bolile comune și măsurile de control ale rezervoarelor de pește ornamentale.

În primul rând, putrezește boala

Rezervor de pește ornamental Rezervor de pește de iarnă putregai este o boală infecțioasă, patogenul aparține unui tip de bacterii. După ce agentul patogen este infectat cu plante de apă, pe frunze apar mai întâi pe frunze pete frunze de apă maronie și apoi galben treptat și chiar frunzele întregii plante sunt dizolvate fibros în apă. Dacă intră în contact cu frunze sănătoase, în curând vor fi infectați. Cauza acestei boli este determinată, în principal, de temperatura ridicată a plantelor acvatice în procesul de transport, care determină bacteria să se reproducă și să infecteze. Când cumpărătorul își cumpără înapoi plantele acvatice, plantele infectate cu boala sunt amestecate în plantele sănătoase. Dacă nu este îndepărtat în timp, va fi plantat în rezervorul de apă și bacteriile vor fi în curând infectate.

Prima metodă de prevenire și vindecare a acestei boli este de a tăia frunzele sau tulpinile bolii infectate în timp. Dacă este un grup de plante de apă, îndepărtați frunzele bolnave, separați-le într-un alt recipient și observați evoluția bolii. După găsirea unor noi simptome, înmuiați-le imediat cu sulfat de cupru 0,2-0,5 μg / g pentru a ucide bacteriile patogene. Al doilea este de a reduce temperatura apei din rezervorul de apă la o temperatură sub 20 ° C pentru a controla creșterea bacteriilor patogene.

În al doilea rând, boala de oaie de apă

Rezervor de pește ornamentală apă de iarbă apă de oaie boala apare în principal în frunzele de plante acvatice ca feriga acvatică, cum ar fi coroana de fier și ferigă de lemn negru. Agentul patogen este, de asemenea, o bacterie infecțioasă. Frunzele infectate sau părțile marginale prezintă o placă translucidă, maro deschisă, care este susceptibilă la infecție după contactul cu plantele sănătoase.

Cauza acestei boli este legată de temperatura ridicată a apei. Prin urmare, este recomandabil să se taie frunzele bolnave în timp și apoi să se coboare temperatura sub 20 ° C; și să le mențină cu atenție pentru a spori rezistența la boli ale plantelor.

În al treilea rând, boala de piper

Printre acvariile ornamentale, ardeii sunt mai susceptibili la boli decât celelalte plante din cauza rezistenței lor slabe la boli. Agentul patogen este o bacterie. Marginea sau vârful frunzei plantei infectate prezintă o placă maro deschis translucidă care se dizolvă lent în apă. Cauza bolii este similară cu cea a putregaiului. Când starea este gravă, frunzele întregii plante sunt dizolvate, uneori infectând plantele înconjurătoare.

Principalele metode de prevenire și tratare a acestei boli sunt reducerea temperaturii apei și schimbarea frecventă a apei, îndepărtarea frunzelor bolnave sau a plantelor bolnave și reducerea agentului patogen. Deoarece există pești și alte organisme în rezervorul de apă, incidența plantelor acvatice nu trebuie tratată cu medicamente.