Acvariul este fabricat din sticlă și acril. Care este mai bun?

- Apr 16, 2019-

Cu popularitatea cultivării piscicole ornamentale, o mare varietate de acvariu apar în câmpul vizual al oamenilor, mulți oameni vor avea dificultăți în alegerea și nu știu ce rezervă de pește să aleagă. Introducerea acvariului din material acrilic astăzi și analizarea avantajelor și dezavantajelor sale vă pot ajuta să faceți o   alegere.

Acrilicul este un produs chimic, cunoscut sub numele de plexiglas, cu o mare transparență și duritate și o rezistență puternică la coroziune, care este foarte potrivită pentru acvarii. Iată o privire mai detaliată a avantajelor sale:

1, greutate redusă.

În comparație cu un acvariu de sticlă de aceeași capacitate, acesta cântărește doar aproximativ jumătate din sticlă. Pentru tancurile mari de pește, este mai ușor de manipulat și instalat. Când acvariul este plin cu apă, presiunea puternică necesită un nivel mai înalt pe teren. O mică înclinare va avea consecințe grave. Vor apărea caracteristicile materialelor ușoare ale acrilului, iar siguranța este evidentă.

2. Rezistență puternică la impact.

În comparație cu natura tare și fragilă a sticlei, se poate spune că acrilul este dur și dur, iar rezistența la impact este de peste zece ori mai mare decât cea a sticlei. Chiar dacă este rupt, nu va forma fragmente ascuțite și nu va face rău oamenilor.

3, ușor de curățat.

Curățarea acvariului este un coșmar pentru toți acvaristii, în special pentru tancurile mari de pește. Toate curățenia este un proiect mare. Acrilicul are anumite avantaje în acest sens. Nu se teme de diferiți agenți de curățare, iar rezistența sa puternică la coroziune se reflectă aici.

4, nu este ușor să izbucnească.

Multe rezervoare de pește acrilic se formează la un moment dat, datorită plasticității lor puternice, care reduce legătura. Cilindrul de spargere este adesea cauzat de lipirea slabă. Rezervorul de pește din acrilic dintr-o singură bucată are un avantaj natural în acest sens, iar factorul său de siguranță este menționat la o înălțime nouă.

5, de viață lungă.

În aceleași condiții de utilizare, rezervoarele de pește acrilic au o durată mai lungă de viață decât rezervoarele de pește de sticlă și nu durează mai mult de trei până la cinci ani. În special în mediul în aer liber, acrilicul este mai tolerant decât sticla, astfel încât acvariile în aer liber sunt, de obicei, fabricate din acril.

Totul are două laturi. Acrilicul are dezavantajele sale. Cheia este că nu este la fel de tare ca și sticla. Când utilizați o lamă pentru a curăța peretele cilindrului, acesta este predispus la zgârieturi. Chiar dacă sunteți foarte atent, rezervorul de pește acrilic se va schimba după o lungă perioadă de utilizare, afectând efectul de vizionare.

Dacă aveți un pește străin de dimensiuni mari în acvariu, capacitatea lor de mușcătură este, de asemenea, un test pentru acrilic, iar semnele de mușcătură sunt inevitabile.

Acrilicul are, de asemenea, o deficiență congenitală, care este transmiterea luminii. Transmitanța standard a luminii este de 92%, ceea ce este puțin mai rău decât cel obișnuit. În comparație cu sticla ultra-albă, este înfricoșată.

Există, de asemenea, un preț rezervor de pește de material acrilic este puțin mai mare decât rezervorul de pește de sticlă obișnuit, care este cauzată de propriul cost de fabricație, dar are un anumit avantaj de preț în comparație cu sticlă ultra-alb.