Diferența dintre plexiglas și sticla obișnuită

- Aug 27, 2019-

Diferența dintre plexiglas și sticla obișnuită

1. Plexiglasul este foarte transparent. Plexiglasul este în prezent cel mai excelent material transparent polimer, iar transmitența sa la lumină este de 92%, care este mai mare decât cea a sticlei. Sticla obișnuită poate trece doar cu 0,6% din lumina ultravioletă, dar plexiglasul poate trece 73%. Plexiglasul este separat de două bucăți de 50 mm grosime, iar partea opusă poate fi văzută clar. Sticla obișnuită este verde.

2. Rezistența mecanică a plexiglassului este mare. Rezistența plexiglassului este relativ ridicată, iar capacitatea de a rezista la întindere și la impact este de peste 7 ori mai mare decât cea a sticlei obișnuite. Există un plexiglas încălzit și întins în care segmentele moleculare sunt aranjate într-o manieră foarte ordonată, ceea ce duce la o creștere semnificativă a durității materialului. Unghia este bătută în plexiglas și chiar dacă unghia pătrunde, nu se produce nicio fisură pe plexiglas. Acest tip de plexiglas nu se va rupe în bucăți după ce a fost spart de gloanțe. Prin urmare, plexiglasul întins poate fi utilizat ca o sticlă rezistentă la glonț și, de asemenea, ca baldachin pe o aeronavă militară.

3. Plexiglasul în sine este ușor în greutate. Plexiglasul are o densitate de 1,18 kg / dm3, iar materialul de aceeași dimensiune are o greutate de numai jumătate din cea a sticlei obișnuite și 43% din aluminiu metalic (care este un metal ușor).

4, plexiglasul este ușor de procesat și modelat. Plexiglasul poate fi tăiat nu numai prin strung, ci și prin forare, și poate fi lipit, îndoit la cald etc. în diferite forme, cum ar fi vitrine acrilice, cutie acrilică, tavă acrilică, rama foto acrilică și alte produse diverse.
Prin urmare, aplicarea produselor din plexiglas este mai extinsă.