Care sunt avantajele de performanță ale plexiglassului?

- Jul 22, 2019-

În prezent, plexiglasul este un fel de compus transparent polimer, care este utilizat pe scară largă în viață. Este utilizat pe scară largă în domeniul construcțiilor, în domeniul auto și în domeniul siguranței. În prezent, tipurile de sticlă organică produsă de procesoarele de plexiglas sunt în principal incolore, transparente, perlate și gofrate. Care sunt avantajele de performanță ale plexiglasului?

1. transparență ridicată

Comparativ cu sticla obișnuită, plexiglasul are o transparență ridicată comparabilă cu cea a sticlei obișnuite. Studiile conexe au arătat că, atât timp cât grosimea sticlei obișnuite depășește un anumit prag, ochiul uman poate vedea o față de verde smarald în fața ochilor, iar detaliile articolelor separate prin sticlă obișnuită nu pot fi văzute. Cu toate acestea, transparența ochiului uman prin plexiglas, chiar dacă grosimea este mare, nu este afectată în mod semnificativ de creșterea grosimii.

2. O transmisie de lumină bună

Sub lumina soarelui, plexiglasul poate emite un luciu mai luminos, ceea ce i-a câștigat reputația de „regină din plastic”. Pentru plexiglas se pot realiza atât transmitența lumină vizibilă, cât și transmitența UV. Mai mult, plexiglasul are, de asemenea, o difuzibilitate excelentă a luminii și o conductibilitate a luminii, astfel încât este adesea folosit ca accesorii pentru echipamentele de procesare.

3. Plasticitate puternică

Plexiglasul cu o plasticitate relativ remarcabilă poate fi aplicat pe domeniul prelucrării, iar tăierea și găurirea pot fi realizate cu ușurință prin mijloace mecanice, cum ar fi o mașină de tăiat cu control numeric și o mașină de găurit. În același timp, din cauza termoplasticității puternice a plexiglassului, unele produse de construcție și electrocasnice pot fi realizate din plexiglas. În prezent, acvariile și decorațiunile, cum ar fi plexiglasul, sunt utilizate pe scară largă ca materii prime pentru prelucrare.

Pe scurt, principalele avantaje ale performanței plexiglassului sunt transparența ridicată, transmiterea bună a luminii și plasticitatea puternică. În același timp, plexiglasul are o rezistență bună la vreme, ceea ce se manifestă prin faptul că performanța după expunerea pe termen lung la vânt și ploaie într-un mediu în aer liber nu va fi foarte afectată. Pe baza acestor avantaje evidente de performanță și caracteristici moderate ale prețului, perspectivele de aplicare a plexiglasului vor deveni mai largi.