Care sunt avantajele de performanță ale plexiglassului?

- Mar 30, 2020-

În prezent, plexiglasul este un fel de compus transparent polimer care este utilizat pe scară largă în viața de zi cu zi. Acest tip de produse din sticlă a fost utilizat pe scară largă în domeniile construcției, automobilelor și siguranței. În prezent, tipurile de sticlă organică produse de producătorii de prelucrare a sticlei organice sunt, în principal, incolore și transparente, perlate și gofrate. Care sunt avantajele de performanță ale plexiglasului?

1. transparență ridicată

Comparativ cu sticla obișnuită, plexiglasul nu are o transparență mai puțin ridicată. Cercetări relevante arată că, atât timp cât grosimea sticlei obișnuite depășește un anumit prag, atunci un ochi uman poate vedea o bucată de verde smarald în același timp, iar detaliile obiectelor din sticla obișnuită nu pot fi văzute clar. Cu toate acestea, chiar dacă grosimea plexiglassului prin ochiul uman este mare, transparența sa nu va fi afectată în mod semnificativ de creșterea grosimii.

2. O transmisie de lumină bună

Sub lumina solară, plexiglasul poate emite un luciu relativ strălucitor, ceea ce i-a câștigat reputația de GG; regina de plastic" ;. Pentru sticla organică, atât transmitența luminii vizibile, cât și transmisia ultravioletă pot fi foarte mari. În plus, plexiglasul are, de asemenea, o difuzivitate relativ bună a luminii și o conductibilitate a luminii, de aceea este adesea folosit ca accesoriu de procesare pentru echipamente de iluminat.

3. Plasticitate puternică

Plexiglasul cu o plasticitate relativ remarcabilă poate fi aplicat pe domeniul prelucrării și poate fi tăiat și forat cu ușurință prin mijloace mecanice, cum ar fi mașinile de tăiat CNC și mașinile de găurit. În același timp, din cauza termoplasticității puternice a plexiglassului, unele materiale de construcție și electrocasnice pot fi realizate din plexiglas. În prezent, acvarii și decorațiunile din plexiglas sunt utilizate ca materii prime.

Pe scurt, principalele avantaje ale performanței sticlei organice sunt transparența ridicată, transmiterea bună a luminii și plasticitatea puternică. În același timp, plexiglasul are o rezistență bună la intemperii, iar performanțele specifice sunt că performanța după expunerea pe termen lung la vânt și ploaie în mediul exterior nu va fi foarte afectată. Pe baza acestor avantaje evidente de performanță și a caracteristicilor prețurilor accesibile, perspectivele de aplicare a sticlei organice vor fi lărgite.