Care sunt proprietățile acrilicului?

- Jul 17, 2019-

Acrilicul este un produs sintetizat chimic, care este un material durabil și flexibil pe care îl putem vedea în multe industrii. Dar mulți prieteni consumatori nu știu prea multe despre acrilicul de înaltă performanță și nu știu care sunt avantajele lor de performanță. Prin urmare, dealerul de marcă acrilică Xiaobian de astăzi a ajuns să analizeze unele dintre caracteristicile performante ale acrilicului.

În primul rând, proprietățile mecanice: Acrilicul are proprietăți mecanice complete, în vârful materialelor plastice generale, indiferent dacă este rezistent la întindere, îndoire, compresie și alte proprietăți de rezistență sunt mai mari decât poliolefină, PS și alte produse similare, dar rezistența la impact slab, adică este mai sensibil, mai ușor de crăpat sub stres, este un plastic dur și fragil, dar numai în raport cu sine, această performanță este plană în comparație cu produse similare. Cu toate acestea, duritatea suprafeței acrilice este relativ scăzută, este ușor de zgâriat, iar rezistența scade odată cu creșterea timpului de acțiune. Prin urmare, consumatorii sunt obligați să utilizeze mai multă grijă atunci când îl utilizează.

În al doilea rând, proprietăți electrice: Acrilicul conține o grupare polară de esteri metilici, deci polaritatea proprie nu este prea mare, având proprietăți dielectrice și izolatoare electrice bune. În gama de frecvențe ridicate, puterea acrilică scade odată cu creșterea frecvenței și este potrivită pentru utilizare ca aparat de exterior. Are o rezistență excelentă la arc și chiar suprafața acrilică aflată sub intensitatea ridicată a arcului nu produce căi conductoare carbonizate și fenomene de urmărire a arcului datorită rezistenței sale mari de suprafață.

În al treilea rând, alte proprietăți: Transmitența acrilică a luminii este printre cele mai bune din toate tipurile de produse transmisive de lumină, poate trece cea mai mare parte a luminii ultraviolete și a luminii infraroșii, performanță excelentă de colorare, gamă largă de culori și datorită electricității sale are performanțe excelente, deci nu va provoca decolorarea și decolorarea sub acțiunea căldurii, iar luciul de suprafață este bun, putând fi transformat într-un ornament cu un model luminiscent. În plus, acrilul are o rezistență excelentă la intemperii, deși proprietățile sale mecanice și proprietățile optice scad ușor odată cu timpul de îmbătrânire, dar performanțele sale sunt mai avantajoase în ceea ce privește produsele generale.

Cele trei puncte de mai sus sunt caracteristicile de performanță ale acrilicului. Numai după ce ne vom stăpâni caracteristicile de bază ale performanței, putem alege mai bine același tip de produse sau materiale finite acrilice în funcție de propriile noastre nevoi. În zilele noastre, produsele acrilice sunt foarte populare pe piață, iar domeniul de aplicare este de asemenea extins, modul în care să alegi acrilicul de înaltă calitate devine o problemă de rezolvat.