Ce ar trebui să fac cu boala de pește în rezervoare de pește?

- May 13, 2019-

Boala de pește este o boală foarte frecventă în peștii de apă dulce. Prietenii pescarilor nu trebuie să-și facă griji. Boala de pește este prevenită și tratabilă. Atâta timp cât este efectuată în conformitate cu următoarele etape, ea poate fi prevenită în mod eficient.

Există câțiva pești fericiți în acvariu, iar prietenii care o vor ridica sunt mai mult decât suficienți, dar nu vor ridica prieteni, dar se confruntă adesea cu astfel de probleme. Peștii din acvariu sunt bolnavi și se estimează că puțini oameni pot fi fericiți. Nu vă faceți griji, să învățăm truc pentru a face față bolii de pește.

1. Agenți patogeni: principalii agenți patogeni ai bolii de pește în peștii din acvariu sunt bacili gram-negativi cum ar fi Aeromonas aeruginosa și Aeromonas hydrophila.

2. Simptome: În stadiul incipient al bolii, pe marginea exterioară și pe coapsa din coadă se află substanțe vâscoase galbene sau galben-albă, urmate de congestie, inflamație, eroziune la nivelul căruței și tulpină de coadă, stagnarea capete vertebrale în cazuri severe, sângerări musculare și ulcerații la tulpină, oase Expuse, chiar până la moarte. În sezonul în care temperatura apei este scăzută, infecția cu mucegai de apă este adesea urmată.

3. Situația epidemică: după rănirea cozii, infecția prin piele, punerea în pericol a gândacilor, a crapului de iarbă, a tilapiei, a gândacilor și a altor pești de apă dulce poate determina moartea unui număr mare de specii de pești; peștii adulți suferă de această boală, dar rata generală a mortalității este scăzută.

4. Diagnostic: Diagnosticul preliminar se face pe baza simptomelor și a prevalenței, iar agenții patogeni trebuie izolați și identificați.

5. Metoda de prevenire și tratament: În stadiul incipient al bolii, întreaga soluție de dezinfectare poate fi vindecată de 1 până la 3 ori. Cu toate acestea, atunci când boala este gravă, este necesar să luați medicamentul în timp ce luați dezinfectantul în același timp: la fiecare 100 kg de pește se amestecă 15 g de medicament Yutai nr. 8 în fiecare zi și se administrează de două ori și de două ori după-amiaza, și chiar hrănite timp de 5 până la 7 zile. Cu toate acestea, atunci când broodstock-ul de reproducție este grav bolnav, acesta și-a pierdut apetitul. În același timp cu aplicarea dezinfectantului, este necesară injectarea simultană intramusculară de sulfat de streptomicină și se injectează 20 ml pe kilogram de pește. Poate fi injectat o dată, dacă este necesar.

Dacă agentul patogen este un flexor coloidal, tratamentul este după cum urmează:

Utilizare externă: Dezinfectantul de clor este pulverizat în exteriorul bazinului.